Cascai portarà ‘Hotot'a l'Alfil de Madrid

Font: Xavier Castillon (elpuntavui.cat)
La companyia gironina de teatre d'humor i gestual Cascai portarà la tardor vinent el seu últim espectacle, Hotot a Madrid, on farà temporada al teatre Alfil, un local que gestiona la companyia Yllana i que està especialitzat en espectacles humorístics. Justament per Hotot, “un espectacle anticrisi, perquè la gent desconnecti”, Cascai va rebre el 14 de juny passat a Calldetenes (Osona) el premi Unnim de teatre al millor espectacle, dotat amb 6.000 euros. En el mateix acte també es va lliurar el guardó al millor actor a Marcel Tomàs, creador i director d'Hotot amb Susana Lloret i únic intèrpret d'aquest espectacle de varietats en què exerceix com a “cantant, ballarí, mim, pallasso i showman total”.
“És un monòleg teatral a l'antiga, no un rotllo televisiu. A l'escenari suo la cansalada i poso tota la carn a la graella. Faig servir la seducció, la complicitat i el joc per arribar al públic”, explica Marcel Tomàs, que va fundar Cascai amb Susana Lloret el 1998 i ha creat altres espectacles com araL'home incompletLiving Costa Brava i Zirocco. Aquest últim encara continua de gira, després d'unes 150 representacions.
“M'he format a les trinxeres i he actuat a tot arreu, des de locals ocupats fins a teatres importants”, explica Tomàs, que també ha fet papers en sèries televisives –Laberint d'ombresTemps de silenciEl barcoAída, etc.– i al cinema, com a protagonista de Passi el que passi, del gironí Robert Bellsolà.
Cascai a la xarxa

Ara Cascai té previst fer càstings per realitzar versions audiovisuals d'alguns esquetxos dels seus espectacles per començar a difondre'ls per internet a partir de la tardor vinent.
Cascai té també un centre de creació per desenvolupar projectes relacionats amb el teatre gestual, el clown contemporani i l'humor absurd.

No hay comentarios:

Publicar un comentario