Carles Santos oferirà l'espectacle inaugural del nou Festival Internacional de Teatre de Tarragona

Font: ACN via ara.cat

El Festival Internacional de Teatre de Taragona (Fitt) se celebrarà entre el 22 i el 26 de juny. Nascut de la mà de l'equip de la Sala Trono tarragonina, aquest certamen de nova creació arriba amb la intenció de donar visibilitat a les "noves dramatúrgies" i de fer-ho des d'espais emblemàtics, patrimonials o simplement no teatrals que es troben a l'intramurs de la ciutat. Carles Santos protagonitzarà l'espectacle inaugural a l'Antiga Audiència, i la programació es completa amb un espectacle del Teatro de los Sentidos, de Luciano Melchionna i de Magda Puyo. Els preus de les entrades, a 15 i 18 euros mostren la voluntat dels organitzadors de fer arribar el nou certamen al major nombre de gent.
Explica el director del festival, Joan Negrié, que la idea de crear el festival va néixer en un viatge a Avinyó l'any 2008, coincidint amb el popular festival que se celebra en aquesta ciutat francesa. Negrié, i l'equip de la Sala Trono de Tarragona -un petit espai per a propostes alternatives- van plantejar aleshores la possibilitat d'organitzar a Tarragona un festival amb semblances amb aquest.
Amb el suport de l'Ajuntament i diverses entitats privades, aquest 2011 el Festival Internacional de Teatre de Tarragona es convertirà en una realitat. Amb una programació i duració molt acotades, el Fitt se celebrarà la tercera setmana de juny.
Els espais escollits però ferir els espectacles són part de l'encant del certamen, doncs no són indrets habituals per a la dramatúrgia, i es troben tots a l'interior de les muralles romanes de l'antiga Tarraco. L'Antiga Audiència (que acollirà la inauguració a càrrec de Carles Santos), la capçalera del Circ Romà, l'Escola i Conservatori de Música i la mateixa Sala Trono.
Aquest festival neix amb un pressupost de 200.000 euros, que compta amb les aportacions de l'Ajuntament, el Ministeri de Cultura, el CoNCA i d'entitats privades diverses. La política de preus, amb entrades a 15 euros i 18 per a l'espectacle inaugural respon a la voluntat de l'organització de facilitar l'accés a tot tipus de públic.
Carles Santos oferirà la inauguració del Fitt, el 22 de juny, amb un concert del qual no ha transcendit cap detall, ja que els organitzadors han donat via lliure al músic perquè faci el seu espectacle. L'endemà serà el torn de la companyia Teatro de los Sentidos, que presentarà l'espectacle 'Fragmentación', coproduït amb el propi festival.
L'obra es representarà cada dia fins el 26. I durant aquestes quatre jornades també es representarà el 'Dignità Autonome di Prostituzione', de Luciano Melchionna i el 'Baschir Lahzar', de Magda Puyo.
Melchionna, un creador molt singular italià que s'apropa a l'univers cinematogràfic de Fellini, "desmuntarà" el Conservatori de Tarragona per instal·lar-hi un "prostíbul de l'art", amb 22 actors sobre l'escenari i amb la participació decisiva del públic, que serà el comprador de l'art que s'ha de representar al preu que ell marqui.
Quant a Magda Puyo, oferirà l'espectacle 'Bashir Lahzar' que va produir amb la Sala Beckett en col·laboració amb el Temporada Alta 2010. L'obra es podrà veure a la Sala Trono, i és una "oda al coratge i a la supervivència" que parla d'un professor d'institut algerià instal·lat al Quebec

El director del festival, Joan Negrié, en representació de Sala Trono Serveis Culturals -dins la qual s'hi compta el televisiu Oriol Grau-, ha expressat que el Fitt neix amb una voluntat clara "de continuïtat". Negrié ha reivindicat Tarragona com un indret amb gran potencial artístic i amb un patrimoni excel·lent, però "sovint desaprofitat".

No hay comentarios:

Publicar un comentario