L'ESPERA


TEXT: REMO BINOSI
ADAPTACIÓ i DIRECCIÓ: JUAN CARLOS MARTEL BAYOD
INTÈRPRETS: MARTA MARCO, ISABEL ROCATTI i CLARA SEGURA
PRODUCCIÓ: TEATRE LLIURE, BITÒ PRODUCCIONS i CAER
TEATRE LLIURE DE GRÀCIA

Una espera de nou mesos, compartida en una cambra tancada amb dues dones. Venècia 1749, la Cornelia (Marta Marco) espera per casar-se amb el gran duc francès, però es queda embarassada d'un altre home. Per tapar l'engany i cuidar l'honor es tancada en una cambra amb un altre dona, Rosa (Clara Segura) també embarassada i amb una dida (Isabel Rocatti). En to de tragicomèdia, Remo Binosi desgrana les expectatives i coincidències d'aquestes dues dones, que malgrat la diferent classe social deixen veure que per la naturalesa som tots iguals.

Impressionant treball actoral per part de la Marta Marco i la Clara Segura, esplèndides que permeten a l'espectador gaudir del viatge des de l'odi inicial fins a la compressió mútua després d'un temps tancades. Isabel Rocatti també sap aprofitar les poques escenes que té, però que arriba a incomodar en algunes escenes, només fent servir gestos i mirades.

Escenografia a dues bandes al Lliure de Gràcia, que malgrat l'austeritat, provoca encara més angoixa a la peça. Una habitació amb un llit i unes cortines que serveixen per tapar allò que no es desitja que sigui vist. Juan Carlos Martel Bayod dóna un ritme força ràpid a la peça perquè l'espectador desitgi una escena rere una altra.

L'espera és angoixant, colpidora i tot un exercici a dues mans (la major part del temps) que val la pena ser descobert i paladejat poc a poc. D'aquelles obres que quan surts del teatre tens el cor encongit durant força estona. Jo que tu no esperaria gens per veure-la.

No hay comentarios:

Publicar un comentario