Evolució cap a la realitatLa companyia LasLoLas, amb la complicitat necessària de la companyia mallorquina Mariantònia Oliver, i els col·lectius d'investigació i creació audiovisual Playmodes i Luthiers Drapaires –aquests dos vinculats a l'associació cultural Telenoika–, preestrenen dissabte que ve (21 h), a El Teatre, de Bescanó, l'espectacle No-Res, que barreja la dansa aèria i l'art digital. Les quatre intèrprets de No-Res, segons expliquen les representants de la companyia, es troben en un espai indefinit, situat entre el no-res i la realitat: “L'espectacle està inspirat en cites de Hegel, i les ballarines coincideixen en un espai en què es construeix el que serà la realitat”, expliquen. Durant l'espectacle hi ha quatre passos que defineixen aquest procés, en què predomina la metamorfosi, resultat de l'adequació dels personatges a l'entorn, que va canviant. “No-Res és una proposta dissenyada per representar mitjançant les arts la condició cíclica de la vida. Una exploració d'un món transitori i indeterminat”.
No-Res hi tenen un protagonisme especial les imatges, creacions audiovisuals que desenvolupen efectes de mapping. De fet, l'espectacle explora les possibilitats tècniques de la dansa vertical i aèria, i la dansa contemporània, per interactuar en l'espai digital. En tractar-se d'un espai interior com la caixa escènica d'El Teatre, amb determinades limitacions espacials, més acusades lògicament que una paret exterior, la dansa és més vitalista i rica en detalls. Quan aquest espectacle es traslladi a l'exterior, tal i com està planejat, en serà un altre de ben diferent, en què predominaran els aspectes acrobàtics i de plasticitat, tal i com explica la companyia.
L'espectacle està dirigit per Montse Canals i Meritxell Cardellach i la creació i la interpretació van a càrrec de Lu Arroyo, Violeta Froufe, Aina Pascual i Nagore Somoza. Santi Vilanova és el responsable de la creació musical, una banda sonora creada a partir de veus manipulades i sons electrònics, basada en elements rítmics i atmosfèrics que tenen com a objectiu potenciar les escenes de tensió i moviment.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario