QUI TÉ POR DE VIRGINIA WOOLF?


TEXT: EDWARD ALBEE
TRADUCCIÓ: JOSEP MARIA POU
DIRECCIÓ: DANIEL VERONESE
INTÈRPRETS: EMMA VILARASAU, PERE ARQUILLUÉ, MIREIA AIXALÀ i IVAN BENET
PRODUCCIÓ: FOCUS
TEATRE ROMEA

Èxit absolut, teatre ple, gent que surt satisfeta de la muntanya russa en què es converteix l'obra i si jugues al seu lloc, el resultat és un exercici teatral sublim. Veronese torna a fer un teatre brut, on els actors es trepitjin al parlar i no respetin els conservadurismes escèniques i amb aquesta naturalitat ofereixen un recital interpretatiu.

La Martha, Emma Vilarasau, i el George, Pere Arquillué, són una parella que s'estimen i s'odien a parts iguals i per demostrar-s'ho s'escupin totes les seves pors, frustracions, rancors i enganys. Un combat físic i dialèctic que deixa a l'espectador després d'hora i mitja extenuat. El text d'Albee és una mina de possibilitats i Veronese aconsegueix convertir-les totes en veritables i en petites joies d'art damunt de l'escenari.

Si com diu Veronese només es pot treballar amb bones actors, aquí té quatre dels millors de l'escena catalana. Emma Vilarasau i Pere Arquillué converteixen la seva batalla damunt l'escenari en memorable, però no es queden enrere Mireia Aixalà, Honey, i Ivan Benet, Nick, que ens regala una de les millors escenes del muntatge durant el seu combat dialèctic amb el George.

Sebastià Brosa signa una escenografia perfecta que completa el realisme d'aquest joc d'incerteses i expectatives. El segon Albee de la temporada necessita més estona de digestió, la rapidesa dels seus diàlegs no deixar que l'espectador pari d'assimilar situacions requereix que el sistema d'alerta i atenció no s'aturi en cap moment.

Qui té por de Virgina Woolf? és un dels millors muntatges del que portem de temporada. Imprescindible per tots els amants del teatre i per a tots aquells que portem anys reclamant més teatre anglosaxó. De moment, simplement toca asseure'ns i gaudir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario