El BIT s'estrena amb 'El gran teatro del mundo'El gran teatro del mundo estrenarà aquest dijous el primer espectacle impulsat pel Barcelona Internacional Teatre en coproducció amb el Theater Freiburg.
Calixto Bieto ha adaptat l'auto sacramental de Calderón de la Barca i l'ha convertit en cantata, i hi ha incorporat la música original de Carles Santos. La peça busca unir les dues tradicions barroques europees a partir dels seus màxims referents, com són Calderón a la tradició espanyola i Händel a l'alemanya. La dramatúrgia i el llibret de l'espectacle el signen Josef Mackert i Marc Rosich, i entre el repartiment destaca el tenor català Xavier Sabata i la mezzosoprano sèrbia Leandra Overmann.
L'auto sacramental, escrit cap al 1635, es considera una obra mestra del gènere, una expressió màxima de l'estètica barroca, i és una de les peces clau de Calderón, que va interpretar de forma moralista i al·legòrica la vida humana. I és que tothom, del rei al pobre, té un paper al gran teatre del món.
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario