Lacascade actualitza ‘Tartuf'


El prestigiós actor i director d'escena francès Eric Lacascade (Lille, 1959), un creador de referència al país veí, presenta avui i demà (20.30 h), al Teatre de l'Arxipèlag de Perpinyà, la seva versió d'un dels clàssics de la història del teatre, el Tartuffe, de Molière. Amb Lacascade, que fa el paper de Tartuf, també hi ha en el repartiment Christophe Grégoire (Orgon), Daria Lippi (Elmira), Arnaud Chéron (Damis), Millaray Lobos (Mariane) i Norah Krief (Dorine), entre d'altres. Les dues funcions són sobretitulades al català.
La trama del Tartuf (1664), una comèdia en cinc actes escrita en versos alexandrins, és prou coneguda, esdevenint una àcida crítica de la hipocresia, sobretot la que exercien els directors espirituals, persones aparentment devotes que aprofitaven la seva influència sobre els patricis de l'època per saquejar fortunes.
Lacascade, en les notes de direcció, afirma que els grans textos de repertori, com és el cas, permeten d'aprofundir en la recerca interpretativa i de grup i “són una formidable matèria de treball”. Per a Lacascade, “la rigorositat dels versos alexandrins, així com les situacions a representar, constitueixen un feix d'obligacions a través de les quals els intèrprets i el director han de treballar per trobar la seva llibertat”. Per afrontar aquest repte Lacascade ha treballat amb intèrprets amb què ha compartit molts anys, per tal de mostrar les passions humanes que glateixen en l'obra, darrera la farsa i la broma del text: la gelosia, l'odi, el desig de poder, que es personifiquen en els membres d'una sola família, la qual és “un camp de batalla”. Serà el Tartuf qui complicarà la vida de la família d'Orgon, qui posarà de relleu els antagonismes.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario