El pa del teatre, novetat del dia Mundial del TeatreEl sector teatral vol que tots els ciutadans visquin el Dia Mundial del Teatre. Amb aquest objectiu han amanit la seva diada, que serà el proper 27 de març, amb una nova iniciativa: el pa del teatre. 50 fleques de Barcelona s'han sumat a la iniciativa i del 25 al 27 de març vendran aquest pa amb forma de màscara i regust de farigola. A més, diversso actors i actrius seran repartits en algunes fleques per vendre el pa, sobretot dissabte al migdia.

"El pa és un producte artesà, com el teatre, i bàsic i necessari per a la vida, com ens agradaria que fos el teatre", ha dit Joan Maria Gual. "El teatre vol generar discurs i reflexió i ajudar a trobar solucions a la societat que ens envolta", ha afegit. Per això se celebra aquesta jornada. Els actes institucionals se centraran en el diumenge, quan a les 13 h del migdia a la plaça Raquel Meller, davant del Teatre Arnau recentment comprat per l'Ajuntament, els professionals del teatre llegiran els dos manifestos oficials. El manifest internacional d'enguany és de professora nigeriana Jessina Kaahwa i el llegirà Anna Lizaran. El manifesta local serà de Jordi Dauder i, per problemes de salut de l'actor, el llegirà Joan Maria Gual, president de l'AADPC (Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya) –que junt amb ADETCA i els teatre públics organitzen aquestes activitats.

L'últim acte de l'agenda serà dilluns, a la Fundació Romea, amb la conferènciaTeatre imatge i paraula a càrrec de Pere Gimferrer.

Font: Laura Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario