El CCCB estrena teatre per innovar en les arts escèniques


El teatre del CCCB ja és una realitat. Disset anys després de l'obertura del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la institució ha pogut completar la seva ampliació amb un teatre, ubicat a l'antic teatre de la Casa de la Caritat que el 1912 va construir l'arquitecte Josep Goday. El nou teatre pretén ser un espai més per poder desenvolupar part de les activitats que ja se celebren al CCCB i que sovint, no es feien en condicions òptimes per falta d'espais.

El teatre del CCCB consta de dues sales, que comparteixen un estil auster, i sobretot flexible pel que fa a la col·locació de cadires i grades. La primera, la Sala Raval, té una capacitat per a 180 persones, i la segona i més gran per a unes 600 persones. Un dels arquitectes encarregats del projecte, Elías Torres, ha explicat que s'ha buscat connectar l'edifici actual del CCCB amb aquest teatre, a través d'un pas subterrani, i que la principal preocupació era "recuperar l'essència de l'edifici" que havia perdut durant els anys que havia tingut altres usos.

A més a més, s'ha recuperat la façana amb el carrer Vandonzella, que durant un temps va tenir una aparença industrial. S'han obert les finestres i s'ha connectat d'aquesta manera als edificis universitaris de l'altre costat de carrer. Per la part interior, la façana s'ha modificat per crear i insinuar les inicials del CCCB, que des de dins, permet veure la plaça des d'una manera 'misteriosa'.

El director del CCCB, Josep Ramoneda, s'ha mostrat satisfet, de la inauguració d'aquest nou espai, i ha remarcat que era imprescindible per moltes de les activitats que s'organitzen al centre com poden ser conferències, o festivals. De fet, a banda de la inauguració d'aquest dimecres, el festival de literatura Kosmòpolis serà el primer acte que es podrà celebrar en aquest nou espai.

Tot i ser un espai polivalent, per acollir qualsevol tipus d'iniciativa, Ramoneda no ha descartat la possibilitat de poder organitzar a partir del 2012 un festival d'arts escèniques, una disciplina que des del CCCB encara no està massa treballada. Ramoneda ha explicat, que com a conseqüència de la possibilitat de disposar d'espais nous ja s'han plantejat una programació pròpia, complementària al teatre de circuit comercial, però ha especificat que el projecte està en una fase embrionària i que per tant, encara queda molta feina per fer.

El teatre del CCCB ha comptat amb un pressupost de 8 milions d'euros, sense desviació de l'inicial, que ha finançat en un 75% la Diputació de Barcelona, i en un 25% l'Ajuntament de Barcelona.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario