PETITS CRIMS CONJUGALS


TEXT: ERIC-EMMANUEL SCHMITT
TRADUCCIÓ: SERGI BELBEL
DIRECCIÓN: XISCU MASÓ
INTÈRPRETS: RAMON MADAULA i LAURA CONEJERO
PRODUCCIÓ: BITÒ PRODUCCIONS, RAMON MADAULA S.L. i 3XTR3S
TEATRE POLIORAMA


La crisi de parella puja a l'escenari de la mà d'Eric-Emmanuel Schmitt que fa dues temporades va enlluernar al públic barceloní amb El Llibertí (també protagonitzat per la mateixa parella d'actors). Però no ens confonem, les dues obres no tenen res a veure fora de ser del mateix autor i estar interpretades pels mateixos actors. Allà es filosofava, aquí s'interroga sobre la vida, sobre la realitat.

Una parella, Gilles i Lisa, intenta tornar a la seva vida quotidiana després d'un accident domèstic que ha deixat sense memòria a Gilles. És un tornar a començar de nou des de zero i un intent per posar les punts sobre les íes d'aquelles coses que estaven poc clares. El joc amb l'espectador es constant i fins al final, amb una història força ben tramada que no deixa res sense resoldre.

Com ja van demostrar a El Llibertí Ramon Madaula i Laura Conejero tenen una química especial a dalt de l'escenari i a Petits Crims Conjugals això juga molt al seu favor. Tots dos controlen el tó i resulten força convincents. Amb una escenografia realista i molt simple, que amaga poques coses, els actors es deixen portar per un text que es el veritable protagonista de tot. Però com a obra no es troba a l'alçada de El Llibertí, i es queda en un simple entreteniment amb una pàtina de intel·lectualitat en cadascuna de les seves teories.

Xiscu Masó signa una direcció conservadora de l'obra, sense arriscar-se, deixant que els actors portin el seu ritme, de vegades massa pausat. Però malgrat això l'obra es qui porta l'espectador al desenllaç i no a l'inrevés, i després de escassa hora i mitja aquest abandona el teatre amb una sensació de que el que li han explicat ja li sonava.

No hay comentarios:

Publicar un comentario