Núria Espert, premi Corral de Comèdies


Amb "moltíssima alegria". Així ha rebut l'actriu Núria Espert la notícia que li ha estat concedit el XI premi Corral de Comèdies, del Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro, en què participarà per primera vegada aquest any amb la seva versió de La violación de Lucrecia, de Shakespeare. Amb més de 170 premis de teatre i direcció, entre ells la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts i el Premi Nacional d'Interpretació, l'actriu ha destacat que sent tanta alegria amb aquest guardó com quan va rebre el primer o qualsevol dels altres. "Ve del món del teatre clàssic, al qual he dedicat una part importantíssima de la meva carrera, amb el qual em sento molt identificada i que ve a més de la ciutat d'Almagro, del seu Corral i de la seva història, amb el seu festival brillant", ha afegit l'actriu, que veu així reconeguda la seva "trajectòria professional" i la seva "especial dedicació al món del teatre".

Espert, que va viure els seus inicis en el món de la interpretació amb repertori de Lope de Vega, Calderón de la Barca i altres autors clàssics, recorda amb especial afecte el seu primer viatge a l'estranger per fer de sor Juana Inés de la Cruz quan amb prou feines tenia 16 anys. "Vaig anar a Parma (Itàlia) perquè necessitaven una actriu més experta, professional entre cometes, perquè encara que fos jove, jo treballava al Teatre Romea de Barcelona des dels 13 anys. I aquesta sortida va ser per a mi enlluernadora, obrir veritablement els ulls al món", ha recordat. L'actriu ha destacat també produccions com El anzuelo de Fenisa al Teatre Principal de València, sota la direcció del seu marit, Armando Moreno, "que va ser un èxit extraordinari", i Medea, que li ha proporcionat "milers d'emocions personals" pel nombre d'ocasions en què ha interpretat el paper.

El guardó, dotat amb 14.000 euros, li serà lliurat el 30 de juny al Corral de Comèdies de la ciutat d'Almagro, en la jornada inaugural de la 34a edició del Festival, en què a més posarà en escena l'obra La violación de Lucrecia, de William Shakespeare, amb la qual actualment està de gira. Aquesta serà, curiosament, la primera vegada que Espert participi en el festival amb una producció teatral, cosa que atribueix al fet que fins ara "no s'havien donat les circumstàncies" i que potser els seus clàssics "han estat últimament més grecollatins, i més per a Mèrida". Entre els guanyadors del premi Corral de Comèdies en edicions anteriors hi ha José Carlos Plaza (2009), Vanessa Redgrave (2006) o Josep Maria Flotats (2003).

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario