Mor Jordi Teixidor

L’autor de teatre, escriptor, guionista, narrador, assagista i traductor Jordi Teixidor ha mort aquesta nit a Barcelona, als 71 anys, a conseqüència d'una parada cardiorrespiratòria.

Nascut a Barcelona el 1939, en aquell moment la seva família es va exiliar a França. Aleshores, Teixidor va realitzar els estudis de primària al Périgueux de França. Va poder tornar a Catalunya l'any 1950 i va continuar estudiant al Lycée Français de Barcelona fins al 1953. A continuació, va estudiar comptabilitat, va fer cursos de dibuix i pintura, i, finalment, de decoració publicitària.

El 1963 va fundar, conjuntament amb el seu germà Ramon, Francesc Candel i amb altres persones, i també el grup de teatre independent El Camaleó, en el qual a es va iniciar la seva activitat com a actor, director i autor. va ser l’època d’obres com Un fèretre per Artur (1965). Com a autor teatral l’any 1968 va guanyar el premi Josep Maria de Sagarra amb El retaule del flautista, una de les seves peces més importants, que es va estrenar el 1971 i va arribar a superar les mil representacions consecutives. Teixidor va estrenar amb èxit altres obres com Mecano-Xou (1972), La jungla sentimental (1975), Dispara, Flanaghan (1976), Rebombori-2 (1978), El drama de les camèlies o El mal que fa el teatre (1984), David, rei (1986 i premi Ignasi Iglesias), etc. També ha publicat obres de narrativa (Marro, 1988, Cromos, 2000) i d'assaig (El drama, espectacle i transgressió, premi Xavier Fàbregas 1988). Ha estat director, actor i autor a l'Institut del Teatre. Les seves peces teatrals han estat representades a diversos teatres de Barcelona, com el Poliorama, la Sala Beckett o el Villarroel.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario