Un organisme de gestió coordinarà els tres teatres


La posada en marxa, encara sense data, del Teatre Tarragona, obligarà la ciutat a iniciar el desenvolupament d'un projecte d'arts escèniques en què s'haurà de coordinar l'oferta del nou teatre amb els altres dos escenaris municipals: el Teatre Metropol i l'Auditori Camp de Mart. El director tarragoní Ramon Simó ha estat l'encarregat de plantejar el programa bàsic, a partir del qual ara el consistori treballarà fins a definir el model de gestió definitiu. La seva aposta se centra a convertir Tarragona en referent en la creació contemporània. “Ha de ser la porta d'accés als nous creadors i còmplice amb les propostes emergents”, va defensar Simó.

El projecte bàsic també aposta per la creació d'un organisme de gestió que vetlli pel compliment dels objectius, tot i que la tinenta d'alcalde de Cultura, Carme Crespo, va assegurar ahir que aquest encara està “per definir”, malgrat que la propera tardor està previst que la programació teatral incorpori el nou Teatre Tarragona. “No està definida com s'articularà la direcció artística, si serà única o separada”, va detallar Crespo.

Pel que fa a l'articulació dels tres teatres municipals, Simó va apostar perquè el Teatre Metropol passi a estar dedicat al teatre de companyies amateurs, al familiar i a propostes emergents, mentre que el Teatre Tarragona ha de ser l'escenari “de primera referència”. Precisament, des d'aquest nou teatre Simó aposta perquè es fomenti la creació a través de més produccions pròpies, coproduccions i fins i tot residències d'artistes. Finalment, pel que fa a l'Auditori Camp de Mart, el projecte bàsic assenyala la necessitat d'articular un festival d'estiu de vocació internacional.


Font: Azahara Palomares (www.avui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario