Benet i Jornet dóna el seu fons a la Biblioteca de Catalunya

"Sóc un maniàtic de la memòria. No he llençat mai papers meus perquè són la memòria d'una època i d'un temps", ha explicat aquest migdia Josep Maria Benet i Jornet a l'entrega del fons a la Biblioteca de Catalunya.

L'autor i dramaturg ha cedit a la institució la documentació literària que ha recopilat de la seva joventut fins al 2010, per a que sigui conservada i posada a l'abast dels investigadors. El fons, 24 caixes d'arxiu i 5 carpetes, està format per manuscrits d'obres de teatre, traduccions i adaptacions, esborranys i còpies de guions televisius, narrativa i teatre per a infants, entre d'altres.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que Benet i Jornet "s'ha convertit en una d'aquelles persones que ha contribuït de manera significativa a incrementar el capital d'intel·ligència que té el país". També ha agraït a l'autor que hagi triat la institució per dipositar l'obra.

La Biblioteca havia manifestat interès per l'obra de l'autor des de 2004 i el 18 de febrer, Benet i Jornet va notificar la decisió. La correspondència electrònica mantinguda durant aquest temps també s'ha fet pública. "A excepció de les cartes de la Rodoreda (...), penso passar les cartes a la Biblioteca de Catalunya. T'ho juro! Ah, per descomptat, més teatre escriuré, espero, més paperassa us passaré. Fins que digueu prou. Papitu".

A l'acte, Benet i Jornet també ha recordat la figura del dramaturg Jordi Teixidor, desparegut recentment.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario