Els creadors de South Park ara es passen al musical


Un dels musicals més esperats d'aquesta temporada a Broadway, El Llibre del Mormó, satiritza la història de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, sexualitza el ritual del baptisme i té un munt d'acudits políticament incorrectes.

No obstant això, Trey Parker i Matt Stone, els creadors de South Park,diuen que també han creat una història commovedora de dos petits missioners actuals enviats a Uganda que posaran a prova la pertinència de les seves creences quan s'enfrontin amb la realitat de la sida a Àfrica i quan tractin el caràcter del brutal senyor de la guerra general Butt Naked.

"Nosaltres no vam seure i vam dir: 'Molt bé, anem a colpejar els mormons, com ho fem?' Dedicarem set anys de la nostra vida a escriure un musical de Broadway per posar a parir els mormons", va fer broma Parker. "Realment volíem fer només un musical molt tradicional i clàssic".
Parker i Stone asseguren que tot i que el que musical està encara lluny d'estar considerat per a tots els públics, no té bromes que poden ser considerades massa per Broadway. "Si no pot veure un episodi qualsevol de South Park amb els seus fills, probablement no els hauria de portar al musical Però no és, de bon tros, el més brut o el més cru que hem fet. Podríem fer-ne molt més", va dir Stone.

El tàndem darrere de la pel lícula Team America: World Police va obtenir el primer èxit amb el film Cannibal The Musical! (1993), basada en el caníbal confès Parker Alfred. Després va venir la sèrie de televisió animada South Park, que inclou controvèrsies religioses burlant-se de l'Església de la Cienciologia, de l'Església Catòlica, i del profeta Mahoma, enfundat en un vestit d'ós.

L'església mormona, que ja ha estat analitzada en la cultura popular dels EstatsUnits a través de sèries de televisió com Big Love, va dir que el musical és només un espectacle. "La producció pot tractar d'entretenir al públic per una nit, però el Llibre del Mormó com a volum d'escriptura canviarà per sempre la vida de les persones per apropar-los a Crist", va dir el portaveu de l'església Kim Farah, en un comunicat.

Stone, de 39 anys, va dir que ha tingut poc feedback dels mormons, però les preocupacions inicials que el xou podria molestar la comunitat no tenen fonament, fins ara, basant-se en la resposta d'un parell de setmanes d'avenços, blogs i notícies en els mitjans de comunicació. "Sembla com si tota l'actitud està canviant. La gent està començant a entendre-ho", va dir.

El musical, que s'estrena el 24 de març, comença amb un grup d'homes tallats a l'estil mormó de Salt Lake City (Utah), normalment vestits de blanc, amb camises emmidonades aprenent a picar portes, i continua amb una visió divertida de la manera com Joseph Smith Jr. va fundar l'església.

Parker i Stone citen la cançó I Believe del segon acte com a exemple de com l'espectacle combina humor sobre les creences dels mormons amb la calidesa dels dos personatges principals, amb Josh Gad com a maldestre missioner. "Durant tota la cançó no pares de riure, però no hi ha ni una sola broma en ella", va dir Stone. "És sobre les interessants i idiosincràtiques coses en què creuen els mormons, però, al mateix temps, és una cançó molt sentida d'un mormó devot, de manera que no és només riure's d'aquesta persona. Funciona en ambdós nivells".

Parker i Stone esperen que el públic no hi vagi amb prejudicis. "Això és un musical i és una experiència una mica diferent d'un espectacle de 22 minuts d'animació", va dir Stone.


Font: www.ara.cat


No hay comentarios:

Publicar un comentario