El nou teatre “difícilment” obrirà durant el maig


El Teatre Tarragona ho té complicat per poder aixecar el teló abans de les eleccions del 22 de maig. De moment, l'Ajuntament encara no ha pogut resoldre l'aturada d'una de les fases de construcció com a conseqüència dels problemes econòmics de l'adjudicatària, IMAGA, que va anunciar el mes de febrer passat que presentava un concurs de creditors (l'antiga suspensió de pagaments). Tot plegat, incrementa l'endarreriment de l'equipament, que inicialment havia d'obrir a principi d'abril, i que al febrer l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va anunciar que s'acabaria abans de final de mandat.

“Difícilment podrà obrir durant aquest mes de maig”, va reconèixer ahir la tinenta d'alcalde de Cultura, Carme Crespo. Tot i que els serveis tècnics ja tenen pràcticament enllestit l'expedient per extingir el contracte amb IMAGA i poder adjudicar les obres a una altra empresa, s'han hagut de respectar una sèrie de terminis que han impedit accelerar aquest tràmit. “Si una empresa renuncia, l'endemà pràcticament ja tenim substituta. Però en un cas així, la cosa és més complicada”, va detallar Crespo.

La voluntat del govern municipal és que l'empresa que s'encarregui d'enllestir els treballs que va deixar inacabats IMAGA sigui l'adjudicatària de la segona fase de les obres del Teatre Tarragona, Solius, i que de fet ja fa setmanes que treballa en la part del projecte que ja tenia assignada. A aquestes tasques, en les pròximes setmanes s'hi afegirà una tercera fase de les obres, que inclouran part del projecte tècnic d'escenografia. La contractació de Solius es farà per un procediment d'urgència un cop s'hagi extingit completament el lligam amb IMAGA.

L'Ajuntament ja va anunciar al febrer que posposava sense data la temporada inaugural del Teatre Tarragona, que ha tingut un cost total de vuit milions d'euros.


Font: A.P. (www.avui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario