Temporada Alta ha tingut 44.538 espectadors i un 90% d'ocupació, i planteja reduir la seva durada



Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
El festival de tardor de Catalunya Temporada Alta, que ha tingut lloc principalment en diversos escenaris de Girona i Salt entre el 4 d'octubre i el 9 de desembre, ha rebut 44.538 espectadors als seus espectacles de pagament, la qual cosa representa un 90,02 per cent d'ocupació. Segons el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, aquesta 21a edició ha anat “inexplicablement bé”, tenint en compte factors tan negatius com la crisi econòmica o “l'autèntica agressió que ha representat la pujada de l'IVA a les arts escèniques per part del govern de l'Estat, que suposo que pretén aconseguir que ningú faci res a nivell cultural”, va dir Sunyer.
Tot i la reducció d'un 30% del pressupost del festival –uns 2 milions d'euros, amb un 24% d'ingressos provinents de la venda d'entrades i un 21% de patrocini privat–, la 21a Temporada Alta ha programat un total de 134 funcions, 122 ja previstes inicialment i altres 12 que s'han afegit quan alguns espectacles s'han omplert de seguida. El festival ha programat 20 espectacles internacionals, 35 estrenes absolutes, 11 estrenes a l'Estat espanyol i 4 estrenes a Catalunya.
Tot i els bons resultats d'aquest any, Salvador Sunyer apunta que en el futur immediat Temporada Alta haurà de fer un replantejament per adaptar-se al context socioeconòmic, que pot incloure una reducció de la seva durada “en quinze dies o tres setmanes”, la programació d'espectacles en altres ciutats com ara Barcelona i una aposta forta per la internacionalització.
També queda pendent per resoldre el paper que tindrà respecte a Temporada Alta el centre d'arts escèniques El Canal després que Salvador Sunyer deixi la direcció artística del centre, el 31 de desembre vinent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario