Shakespeare a l'aire lliure i gratuït



Font: Sílvia Miramon (www.ara.cat)
Atrevir-se a representar Shakespeare en un parc públic té els seus riscos. A l'escenari hi poden baixar gossos o un espontani amb l'excusa que vol veure els actors de més a prop. Res, ni tan sols els telèfons mòbils, però, fa defallir el director de la companyia Parking Shakespeare, Pep Garcia-Pascual. Des de fa quatre anys porten l'obra del dramaturg anglès al Parc de l'Estació del Nord. "Un dia, sortint de l'estació de Renfe, el vaig descobrir i va ser un amor a primera vista, és la infraestructura ideal per representar-hi teatre", assegura.
Fer teatre a l'aire lliure i gratuït té altres avantatges: "És una manera d'apropar Shakaspeare a qualsevol tipus de públic. Aquí hi vénen famílies senceres, amb nens de sis i set anys", explica Garcia-Pascual. El boca-orella ha aconseguit que cada vegada més gent s'apropi a aquest racó de Barcelona. L'any passat van tenir més de 3.500 espectadors.
La companyia convida cada estiu un director diferent que tria com vol fer l'obra. Aquest any és la dramaturga Marilia Samper qui ha acceptat el repte de representar Treballs d'amor perduts sense llums, sense escenografia i sense un equip tècnic de so.
Abstinència sexual
L'obra és una de les primeres comèdies de Shakespeare. Escrita el 1594, és l'embrió d' El somni d'una nit d'estiu. En la versió de Samper, el rei de Navarra i els dos cortesans que juren practicar l'abstinència per dedicar-se exclusivament a l'estudi no porten malles: són gafapastes. Les dames de la cort franceses que amb els seus encants els fan abjurar de la promesa són unes frívoles pin-up.
Malgrat l'actualització dels personatges, el text de Shakespeare no canvia: "L'única modificació que hem fet és introduir-hi un entremès de Cervantes, que és contemporani de Shakespeare", assenyala el director de la companyia. Garcia-Pascual, que es va estrenar com a actor a Irlanda interpretant Shakespeare en un parc i va decidir importar la idea, reivindica les comèdies del dramaturg anglès: "No són gaire conegudes i és una manera d'apropar el teatre a tothom". L'obra es pot veure, gratuïtament, de dilluns a diumenge fins al 31 de juliol. Després viatjarà a la Fira de Teatre al carrer de Tàrrega.

No hay comentarios:

Publicar un comentario