L'art com a cor de la humanitat

Un viatge de suggeriments que s'inspiren en lectures de Rilke, coreografies de Pina Bausch o la musica de Patty Smith. Marília Samper repeteix col·laboració amb la companyia Q-Ars (de Mercè Anglès i Anna Güell) presentant un treball que té principi i final però que supera la necessitat d'una història tancada. Udol és un viatge iniciàtic en què els espectadors tindran via lliure per establir relació entre la música, el moviment, la interpretació i la llum, comenta el director, Joan Maria Segura. Es tracta d'un passeig, també amb joc i humor, “perquè en el món de l'art també hi ha ganes de passar-s'ho bé”, relativitza Güell. L'obra es podrà veure dos únics dies al cartell del Grec (avui i demà) a l'Espai Lliure. La temporada vinent farà estada a La Seca.
Udol remet a la lluna, la nit, el moment que tot és possible. En la recerca, les dues actrius constaten que hi ha moltes coincidències en el procés de creació, amb la disciplina que sigui. L'obra es tanca amb el motiu pel qual va començar el treball dramatúrgic, un poema d'Allen Ginsberg. Tot i que no es reciti, el text de Samper coincideix amb el cant d'alerta del poeta: l'art és necessari i9 ens fa més lliures, més oberts, ens fa créixer, diu Anglés.
En aquest sentit, la peça és un homenatge als espectadors: “els ho agraïm perquè gràcies a ells existim”. És una evident reacció al pragmatisme de les retallades que avantposa sempre el què és tangible davant de l'esperit.
La temporada de Marilia Samper va començar amb una adaptació contemporània d'una història grega,F3dra. Ara, després de la bona rebuda que ha tingut l'emocionant i continguda L'ombra al meu costat (TNC), torna amb Q Ars. L'espectacle s'ha acabat de cuinar en els assaigs.
Font: Jordi Bordes (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario