Premis Nacionals de Cultura 2012

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts, el CoNCA, ha fet públics alguns dels Premis Nacionals de Cultura 2012, amb mesos de retard a causa de la inexistència d'aquest organisme reformulat fins fa unes setmanes. Els premis de les categories de música, teatre, dansa i circ són per a:


Pere Camps, director del festival de cançó d'autor BarnaSants, creat el 1996.
L'actriu Carme Sansa, pel paper a 'Vostè ja ho entendrà' que va presentar l'any passat al Teatre Tantarantana, un monòleg de Claudio Magris. Sansa ha treballat al teatre des que va passar per l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual als anys 60, fins avui. S'endú el Premi Nacional de Cultura.
L'Associació de Dansa Independent de Barcelona La Porta ha guanyat el Premi Nacional de Dansa. Es va fundar el 1996 i és un dels epicentres de la dansa alternativa de Barcelona (formen part del festival Grec) i ha contribuït a activar el sector, donar visibilitat als creadors i a sonar suport als emergents. 
En circ, el CoNCA ha premiatla Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà, "pel seu rigor professional i per la tasca pedagògica i educativa que desenvolupa". També es fa fundar el 1996 i des del 2011 col·laboren amb Educació Sense Fronteres.
Els premis nacionals de cultura tenen les setze categories que són: arquitectura i l'espai públic, les arts visuals, l'audiovisual, el cinema, el circ, el còmic, la cultura popular, la dansa, el disseny, la literatura, la música, el patrimoni cultural, el pensament i cultura científica, la projecció social de la llengua catalana, el teatre i un premi especial que reconeix la trajectòria professional i artística d'una persona al llarg de la seva vida.
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario