El Grec viatja a l'infern de Bulgakov amb 'The master and Margarita'


Font: Xavi Serra (www.ara.cat)
El Grec entra en ebullició. Algunes de les propostes més esperades del festival s'estrenen avui. I el menú inclou dansa moderna que es fon amb cinema, teatre d'avantguarda a partir dels clàssics i un circ surrealista i imprevisible.
L'infern multidisciplinari
Complicité adapta Bulgakov
La companyia britànica Complicité torna als escenaris barcelonins per presentar a partir d'aquesta nit -i fins al 28 de juliol- a la sala Fabià Puigserver del Lliure The master and Margarita , un muntatge que transforma la novel·la de Mikhaïl Bulgakov en un espectacle amb imatges, música, moviment, vídeo, animació 3D i titelles, una transdisciplinarietat que ha convertit Complicité en sinònim del millor teatre d'avantguarda. "El nostre repte és integrar text, música, imatge i acció per crear un teatre incòmode i que sorprengui", diu Simon McBurney, el director de l'obra, que va inaugurar el passat Festival d'Avinyó. Ramon Simó, el director del Grec, assegura que "és una crítica ferotge que arriba en un moment de necessitat de referències". A la novel·la Bulgakov desenvolupa quatre històries en paral·lel, tres ambientades a la Unió Soviètica i una al Jerusalem de Ponç Pilat. El nucli del relat, però, és el viatge a l'infern d'una dona per rescatar el seu amant. El muntatge de McBurney, de 200 minuts de durada, no se centra en cap de les històries, sinó que, ambiciós, trasllada l'obra sencera a l'escenari. La proposta és un dels plats forts d'aquest Grec, un muntatge radical.
Un casament diabòlic
A l'espectacle 'Poppea//Poppea' la dansa es fon amb el cinema
L'última òpera de Claudio Monteverdi, L'incoronazione di Poppea , ha estat la inspiració de l'espectacle de dansa de la companyia Gauthier Dance Poppea//Poppea , que nou intèrprets porten a escena avui i demà al Mercat de les Flors. La història de sexe, ambició i enganys del casament entre "un Neró una mica sonat" i i Poppea Sabina és l'excusa d'un muntatge que segons Eric Gauthier, el director de la companyia, utilitza el techno per "acostar la música al segle XXI". Obra de "personatges forts" en què "l'amor triomfa de manera diabòlica", en la coreografia de l'alemany Christian Spuck hi té un pes fonamental la imatge cinematogràfica, que inclou vídeos en directe dels ballarins per apropar al públic les seves cares i expressions.
L'absurd del circ
'Pop Corn Machine', el dadaisme arriba al circ amb My!Laika
My!Laika és una companyia de circ diferent. En els seus xous barregen música, teatre i acrobàcia, però el fet diferencial és l'absurd que impregna les situacions que representen: un tigre que cau del cel, la Fontana de Trevi transformada en xampinyó atòmic, la metamorfosi del blat de moro en crispetes... Pop Corn Machine (A domestic apocalypse) , que es representa a la Carpa Font Màgica Montjuïc des d'avui fins al 29 de juliol, és un espectacle de "circ dadaista", una proposta que l'italià Salvatore Grasca, un dels quatre intèrprets, descriu com "un viatge emocional" i que arriba a Barcelona després de passar pel Festival d'Avinyó.

No hay comentarios:

Publicar un comentario