El Grec engega motors en totes les disciplines



La concentració del Grec en un mes fa que la densitat d'estrenes sigui més alta que mai. Els espectacles internacionals de She She Pop i Marie Chouinard i els espectacles que fan temporada han sigut els primers a arrencar. Tortell Poltrona inaugura la carpa de circ instal·lada a la Font Màgica. Ara s'obren la resta de gèneres i espais.
Teatre: 'Udol'
Les Q-Ars Teatre reivindiquen el paper essencial de l'art a la vida
"He vist les millors ments de la meva generació destruïdes per la bogeria", arrenca l'Udol del poeta beat Allen Ginsberg. Aquest poema ha sigut la inspiració de la companyia Q-Ars Teatre (Mercè Anglès, Anna Güell) per fer un cant en defensa de qualsevol expressió artística. L'espectacle, que es presenta al Lliure el 3 i 4 de juliol, és una consecució d'escenes suggerents no lineals escrites per Marilia Samper. Parlen de la necessitat de tenir l'art, de les pors dels creadors, del resultat d'una obra, de l'espectador, etc. "És un món que tenim ganes de reivindicar. Ve de l'emprenyamenta de veure que a la balança humana només s'hi posen les coses materials i no les espirituals o artístiques. S'aparta la cultura de la societat i es tanca als museus. I l'art és de tothom, tothom és artista, no s'ha de classificar", defensa Anna Güell.
Dansa: 'Ballant a la sorra'
Trànsit Dansa i Chicuelo reten homenatge a Carmen Amaya
Després de passejar-se pel Somorrostro (el seu darrer espectacle), Maria Rovira s'ha vist capaç d'enfrontar-se a Carmen Amaya. El seu univers, el seubaile i la música de flamenc pur que sonarà en directe de la mà de primeres espases com Chicuelo, el Duende, el Salao i Rosalia Vila, conformen un homenatge a una catalana universal poc coneguda i que es va passejar per Hollywood com si fos Marilyn o Ava Gardner. L'espectacle, amb dramatúrgia de Victoria Szpunberg, passa per la mort de la bailaora a Begur, la joventut al barri de barraques Somorrostro a Barcelona, el seu exili i èxit internacional i l'últim rodatge, Los Tarantos . "Sabia que no veuria la pel·lícula. Estava malalta del ronyó. Explica a les memòries que li van dir de jove que havia de suar molt per la malaltia. Deia que no ballava com ho feia per res intel·lectual. Era ballar o morir", explica Rovira. Una companyia d'onze ballarins barrejaran flamenc i contemporània al Teatre Grec els dies 4 i 5 de juliol.
Música: Santi Balmes
Les cançons que li agraden al líder de Love of Lesbian
Les úniques produccions musicals del Grec són quatre espectacles de petit format, Off the record , on es convida els músics a interpretar el que vulguin. Santi Balmes, el cantant de Love of Lesbian, tornarà a la infantesa i a les cançons que van formar la banda sonora de la seva generació. L'acompanyarà, aquest dimecres a la carpa Hub de la plaça Xirgu el teclista Dani Ferrer.
Infantil: 'Raspall'
Teatre Nu acosta l'univers de Pere Calders als nens i nenes
Raspall és un conte que Pere Calders ja diu que és per a infants. Teatre Nu defensa que el teatre per a nens i nenes ha de ser tan bo com el d'adults. Per això han col·lidit els dos universos en un muntatge de teatre i objectes que converteix el món real en una fantasia caldersiana. Un raspall pren vida per substituir la mascota d'un nen a qui se li ha mort el gos. Els espectacles familiars entren al Grec com una categoria no menor. Teatre Nu serà al Mercat de les Flors del 5 al 7 de juliol.
Itinerant: 'L'ànima del bus'
Un espectacle dins un autocar antic que recorre els barris
Martí Torras dirigeix un dels espectacles itinerants del Grec. L'actor Jordi Martínez, el músic Pep Pascual i la ballarina Lola López actuaran dins d'un autobús dels anys 60 i submergiran els espectadors en les vides inventades dels passatgers. Un joc que té parada durant un mes, de dimecres a dissabte, a Horta, Sant Andreu, Sants i el Poblenou.
Font: Laura Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario