JOAN MARAGALL, LA LLEI D'AMORTEXT: JOAN MARAGALL
ADAPTACIÓ: CARLES GUILLÉN i JOAN OLLÉ
DIRECCIÓ: JOAN OLLÉ
INTÈRPRETS: JOAN ANGUERA, PAULA BLANCO, MONTSERRAT CARULLA, ROSA MUÑOZ, VICTÒRIA PAGÈS, ALBERT PÉREZ, ÀNGELS POCH i FÈLIX PONS
PRODUCCIÓ: TNC i EL CANAL CENTRE D'ARTS ESCÈNIQUES DE SALT/GIRONA
SALA GRAN (TNC)


El teatre públic català ha volgut commemorar els 150 anys del naixement i el centenari de la mort de Joan Maragall amb un muntatge commemoratiu. Com ja va fer la temporada passada amb Espriu, Joan Ollé dirigeix un muntatge on les paraules de l'escriptor català són les veritables protagonistes.

Amb una escenografia sòbria, amb cert toc de fredor, els actors reciten els diferents textos de l'autor. No hi ha pausa, entre escena i escena el Cor Lieder Càmera ens transporta pel lirisme tradicional català. Mai els textos de Joan Maragall han sonat amb tanta força damunt d'un escenari.

Durant la primera part, trobem un Maragall jove, centrat més als sentiments, a la descripció de la natura i del amor. La segona, la més sentida, la pàtria és la protagonista. Un retrat d'una Catalunya que hauríem de tenir oblidada, però que malgrat la distància dels anys la trobem massa propera. Just després de l'entreacte, escoltarem una de les seves poesies més famoses, la mítica Oda a Espanya, escrita fa més de cent anys, i més present que mai en l'actualitat política catalana.

Emotiu homenatge a una de les figures literàries més importants i un gran muntatge a ulls del teatre. Dues setmanes de representació a la Sala Gran, després d'haver-se estrenant al Temporada Alta, que ben es mereixen els cinc bisos d'aplaudiments amb el que el públic va obsequiar als actors després d'una hora i mitja de "disfrute" poètic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario