La Ivanow atrau talent


La Nau Ivanow de Barcelona obre un concurs públic per premiar els joves creadors. La beca Desperta pretén atraure projectes teatrals de diferents estils que presentin autors de menys de 35 anys. Un jurat triarà la peça més prometedora i la Ivanow li cedirà un espai per assajar dos mesos i també dues setmanes perquè pugui estrenar el treball. En el període d'exhibició, i amb una campanya de promoció també coberta per Aportada, es procurarà que els programadors que puguin estar interessats en aquesta obra la puguin veure. Tot i que encara és prematur, un dels projectes és vincular aquest treball amb el cartell Off de Temporada Alta.

Després d'un any de llarga espera, sembla que l'Ajuntament acabarà adquirint abans d'un mes la Nau Ivanow i la integrarà en la xarxa de fàbriques de creació. Amb aquesta operació es podrà sortir de l'ofec econòmic d'aquest espai cultural, que va néixer de l'empenta de l'activista Xavier Basiana. David Marín, responsable de programació i produccions de la Ivanow, estima que Catalunya necessita una xarxa de centres de creació en què també s'ofereixin exhibicions temporalment per, si funciona, accedir als teatres convencionals. És l'exemple d'El sueño de Bambi. Després d'una estada en una de les sales d'assaig, se'n fa una breu presentació. La peça onírica, amb tocs de comèdia, ha obert el SAT! amb una quinzena de funcions. Si bé la Ivanow ofereix peces de la FEI de Carme Portaceli, també dóna suport a grups emergents com els del projecte PORC.


Font: J.B. (www.elpunt.cat)

1 comentario:

  1. Ja ser que deu tenir un significat però PORC sempre m'ha semblat un nom estúpid per una companyia de teatre. Encara que amb les que hi han, segur que ja estan tots els noms pillats.

    ResponderEliminar