CAER estrena ‘Angelus novus', un thriller de Juan Mayorga


Un home portador d'un virus és perseguit pel millor metge de la ciutat per evitar que continuï infectant els ciutadans. El criminal no té un mètode concret per atacar, les pistes que donen els testimonis no aporten cap claredat i les víctimes s'han convertit en pàries de la societat, confinats i en quarantena. Aquesta és la carta de presentació d'Angelus novus, un text teatral del reconegut dramaturg madrileny Juan Mayorga i que inaugura la temporada 2010/11 del Centre d'Arts Escèniques de Reus, que alhora estrena per primer cop aquesta obra, traduïda i adaptada al català per l'escriptor de Falset, Toni Orensanz.

La narració és una gran metàfora distòpica que situa l'acció en un futur molt proper, en què es crea una societat fictícia amenaçada per un virus letal. Lluny de posar a debat les malalties, doncs, l'autor proposa una reflexió sobre les mancances de la societat actual, alhora que dóna una visió crítica contemporània.

El seu director, el jove reusenc Miquel Àngel Fernández, va definir aquest thriller com una obra “meravellosa” i “intensa” perquè parla d'una “societat que pot acabar de la pitjor manera si no s'hi posa remei”, i alhora era conscient del risc que ha suposat poder-la representar per les dificultats escenogràfiques, de muntatge i il·luminació. L'acció transcorre en 32 escenes diferents: “Són escenes molt curtes, gairebé cinematogràfiques”, va subratllar Pep Munné, que comparteix el repartiment amb set actors més: Fermí Casado, Pau Ferran, Muguet Franc, Òscar Intente, Anna Lluch, Àngels Sánchez i Joan Negrié, el qual va destacar que “multipliquem molts personatges”.

La nova temporada del CAER s'obre aquest divendres, doncs, amb una producció pròpia. Cèsar Compte, director del CAER, va voler refermar l'aposta pels nous llenguatges, talents i la recerca de públic nou, mentre que la regidora de Cultura, Empar Pont, va subratllar que és “un focus clar dinamitzador del territori”.

L'espectacle, que dura uns cent minuts, es podrà veure aquest divendres i dissabte al Teatre Bartrina de Reus, i l'hora de les dues funcions és a les 9 del vespre.


Font: N. Roca (www.elpunt.cat)

1 comentario: