Teatre a preus de crisi


El Masnou és un referent nacional en teatre còmic. El festival Ple de Riure ha arribat ja a la catorzena edició, atrau gent de fora del municipi i reuneix centenars de persones a la sorra de la platja d'Ocata a finals de juliol. A més, el festival cinematogràfic Fascurt, també a l'estiu, completa un cartell cultural destacable pel municipi.

Fruit d'aquest èxit, el govern local va engegar fa dos anys el Ple de Tardor, que vol ésser una continuació de l'oferta cultural d'estiu, però amb un toc més reposat, més mesurat. El teatre còmic continua essent el pal de paller de la programació, però a diferència del Ple de Riure, que condensa les actuacions en tres dies, el Ple de Tardor reparteix les representacions entre els mesos d'octubre, novembre i desembre. Enguany el festival està format per quatre obres, dues de teatre amateur i dues de professional. El grup Rauxa, del Masnou, serà l'encarregat d'obrir el foc aquest cap de setmana a Ca n'Humet amb l'espectacle Això no és vida!, una adaptació de l'espectacle d'èxit de T de Teatre. Es tracta de la primera obra que interpreta aquest grup de teatre amateur, que es va estrenar per la festa major amb un bon nivell de públic. Fins a una trentena d'actors masnovins desfilaran dissabte a les 22 hores per l'escenari per explicar la història de cinc dones, que estan immerses en una situació desconcertant. “Tenim moltes idees i ganes de fer espectacles, només necessitem que de tant en tant ens cedeixin l'espai de Ca n'Humet”, explica el director de la companyia, Francesc Fàbregas, que reivindica la tradició dramatúrgica del Masnou.

El 13 de novembre serà el torn de l'altra companyia amateur, GAP, que oferirà dues obres: La lliçó i La cantant calba. Els dos plats forts del cartell són Los Excéntricos (23 d'octubre) i els Chapertons (18 de desembre), molt vinculats al municipi. Els primers presentaran el seu espectacle Rococó Bananas, mentre que els segons faran les delícies del públic amb Goma Gom. Les entrades ja estan a la venda i costen 4 euros per als espectacles de teatre amateur i 8 per a la resta. El govern local ha decidit rebaixar els preus en relació amb edicions anteriors per intentar captar un nombre més elevat d'espectadors. La sala polivalent de Ca n'Humet té un aforament de 300 persones i en algunes representacions d'edicions anteriors del Ple de Tardor no s'ha superat el centenar d'entrades venudes. “Costa molt fer arribar el missatge a la gent, molta població desconeix que es fa aquest cicle de teatre, tot i que ja hem arribat a la tercera edició”, lamenta la regidora de Cultura del Masnou, Marta Neira (PSC). La crisi econòmica i la proximitat de Barcelona, amb una oferta cultural inacabable, són altres dels factors que juguen en contra.


Font: Gerard Ariño (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario