El Tantarantana recrea les vides de 4 mites turmentats


Tres escriptors i un actor -François Villon, Antoine de Saint-Exupéry, Tennessee Williams i James Dean-, units pel destí tràgic de les seves vides i la seva existència turmentada, donen títol al cicleParlem de mites que s'inicia avui al Teatre Tantarantana amb el primer dels quatre muntatges que agrupa: De postre, François Villon. En ell, Maria Vera dirigeix i escenifica un «collage metateatral» en què tenen cabuda el cabaret, la dansa, la performance, la música en directe (amb Joan Miguel Galera a la guitarra) i els versos de Villon, poeta maleït de l'edat mitjana i ídol de la contracultura. La dramatúrgia parteix de fragments biogràfics de la mateixa creadora -una cambrera que anhela ser actriu i es fa amiga en els seus somnis de Villon- per portar el públic a un viatge d'anades i tornades del Renaixement al present. «És una obra sobre la superació personal. Jo he treballat de cambrera i ara sóc professional de l'atur», declara Vera.

Del 20 al 31 d'octubre aterrarà Els accidents del petit príncep, una aproximació a la figura de Saint-Exupéry dirigida per Miquel Àngel Raió, autor del text amb Albert Tola. Sobre l'escenari, l'heroi francès sorgeix com un fantasma evocat per dues dones antitètiques: la seva mare, Marie (Lina Lambert), i la seva dona, la salvadorenca Consuelo (Conchi Almeda), que esperen notícies de l'aviador a l'habitació d'un hotel la nit de la seva desaparició (31 de juliol de 1944).

Tennessee (w) agafarà el relleu del 3 al 14 de novembre amb un recorregut per l'itinerari humà del Pulitzer nord-americà concebut per l'actor Martí Peraferrer i sota la direcció de Francesc Cerro. Tancarà el cicle, el febrer del 2011, El último secreto de James Dean, un text d'Albert Tola dirigit perRoberto Romei.

Font: Imma Fernández (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario