El Festival Lola crea el seu primer circuït

El Festival Lola és una iniciativa de Ciutat Endins que aspira a la màxima qualitat, gràcies a la implicació dels artistes. Sense anar gaire lluny, codirigeixen aquesta edició Carme Paltor i el director d'escena Antonio Calvo. L'any passat el festival va fer un tast de sortir d'Esparreguera i aquest cop s'han atrevit a fer un circuït d'espectacles que transitaran per petits escenaris de Martorell, Molins de Rei i Abrera, a més dels d'Esparreguera.

Antonio Calvo diu que el Lola “és un festival de mercat”. I no només perquè els paradistes surten al programa de mà (alguns reclamen ser-hi sempre), sinó perquè la clientela parla de les funcions, mentre esperen tanda.

La capacitat de gestió del festival és d'un abast amateur, argumenta Paltor, per raonar la dificultat de coproducció amb altres centres de producció. Les companyies són les que sumen implicacions amb diferents segells com ara el Grec (Com si entrés en una pàtria, una dramatúrgia de Josep Maria Miró a partir de textos de Maragall, o L'home estampa), el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (L'últim secret de James Dean), el festival Temporada Alta (Èdip rei del pop) i el Mercat de les Flors (Apple love d'Íker Gómez). Uns altres títols del cartell són Party line, L'ós/el cant del cigne, Anem a fer una musa, Sr. Malaussene, Corrüptia, Santi's RIP i Absenta. El festival acaba el 18 de desembre. També inclou concerts d'Anímic, Inspira, New Raemon, Pau Vallvé, Pistoleros de la Paz i Goodbye Lola. Aquesta proposta, impulsada per Aixa Guerra, té clau de musical i hi intervenen els membres de la Coral de la Passió d'Esparreguera, un col·lectiu de gent gran que “treu fora el nen que tenen dins”, diu Paltor. El cartell també inclou el programa In-Lola, en el qual intervenen artistes locals, alguns d'ells a mig camí de la professionalització. També es munten quatre tallers amb Lluís Soler, Albert Tola, Aixa Guerra i Álvaro de la Peña per donar consistència a carreres novells. I per completar la proximitat, a les botigues es pengen caixes amb una espiera per mirar-hi i olorar art.

Font: Jordi Bordes (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario