El Maldà busca socis


«Sóc soci del RACC perquè em dóna assistència a la carretera, i ho sóc del Círcol Maldà perquè em dóna assistència poètica». Qui parla és Lluís Pasqual, el futur director del Teatre Lliure, i un dels personatges públics que han donat el seu suport, en un vídeo, a la petita sala del carrer del Pi. Sílvia Bel, Francesc Orella, Agustí Villaronga, Rosa Novell i Eduard Fernández, entre altres, també han respost al SOS de Pep Tosar, l'ànima d'un projecte que es va iniciar fa dos anys i que viu en precari.

El Maldà, que ha iniciat la seva temporada amb la reposició del premiat muntatge de Molts records per a Ivanov, ha buscat en aquesta captació de socis l'últim recurs per intentar salvar el seu projecte artístic. «Després de travessar el laberint impossible de les administracions, intentarem ser una sala que estigui finançada completament pels espectadors», explica Tosar, que lamenta en especial la negativa del Consell de la Cultura i de les Arts a concedir-los cap subvenció «per falta de puntuació».

La quota de soci és de 25 euros al mes, xifra que permetrà veure l'espectacle dels dimecres, el que es programa de dijous a diumenge i el concert dels dijous. El deute de la sala és d'uns 60.000 euros -«un escàndol per a nosaltres», diu el director- i, per exemple, té pendent de pagament el lloguer de l'any passat. L'objectiu, que sembla utòpic, seria arribar a uns 1.500 socis, cosa que permetria cobrir una mica més d'un 40% del pressupost global de la sala.

La voluntat de seguir endavant, tot i tantes dificultats econòmiques, es manifesta amb el procés de reformes que ha emprès el Maldà per millorar fonamentalment qüestions tècniques d'un petit espai per a uns 60 espectadors. Els 60.000 euros (un 75% del cost de la reforma) d'ajuda del consorci per a la rehabilitació d'espais escènics han permès afrontar aquest projecte de remodelació.

A més de Molts records per a Ivanov, la «hipotètica temporada», com diu Tosar, ofereix per exemple una peça de dansa improvisació d'Andrés Corchero, un muntatge de la Commedia dell'Arte de l'actor xilè Felipe Cabezas i una antologia de Jordi Bertran i les seves marionetes.

Font: José Carlos Sorribes (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario