Familie Flöz clou amb brillantor el festival Cos


Alguns espectacles van deixar espectadors al carrer per falta d'aforament i la resta van registrar una ocupació mitjana del 80 per cent. Amb aquestes dades a la mà, l'organització del festival Cos va fer ahir un balanç del tot satisfactori abans que el certamen s'acomiadés del públic al teatre Bartrina amb l'espectacle Garage d'or de Familie Flöz, un dels més ovacionats del festival. Tant l'elevada assistència de públic com la qualitat en general dels espectacles programats han convertit la tretzena edició del Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual en una de les millors dels últims anys.

Així ho creuen almenys els responsables del Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) i la direcció artística del Cos, que també afegeixen en el balanç positiu les dues trobades internacionals que s'han organitzat durant el festival. La primera ha aplegat deu directors dels festivals més importants de teatre popular d'Europa, que han redactat el que ja es coneix com el Manifest de Reus, les conclusions del qual aviat es divulgaran en els àmbits teatrals europeus: “És un manifest que defensa la refundació del teatre popular. El teatre ha de tornar als seus pilars, que són l'actor i el públic i el diàleg que s'estableix entre tots dos. Cal tornar a potenciar el valor humà del teatre, que és una peça fonamental de la cultura”, diu Lluís Graells, director artístic del Cos. La segona trobada ha aplegat els responsables de festivals de teatre gestual de Dinamarca, Bèlgica i Polònia que, amb el Cos, han presentant el projecte Emix, que consistirà en la creació d'un registre de companyies i la selecció de les tres que cada any faran una gira pels certàmens esmentats abans: “Es tracta de donar suport a artistes joves i, també, que el teatre del gest es vagi introduint a poc a poc en la programació estable dels teatres”, afirma Cèsar Compte, director gerent del CAER.

La Familie Flöz, que ja ha estat present en altres edicions del Cos, va cloure l'edició d'enguany amb Garage d'or, un espectacle que mostra l'esplèndida maduresa de la companyia berlinesa. Un muntatge complex i d'un humor melancòlic, amb una escenografia acurada i una gran interpretació de tots quatre actors, abillats amb les expressives màscares que són marca de la casa. En les últimes hores, un altre espectacle va destacar per la gran acceptació que va tenir del públic: Spettatori, un espectacle d'una companyia de Suïssa que va deixar al carrer molts espectadors pel poc aforament del teatre de l'Institut Baix Camp.Spettatori potser ha estat la revelació de l'edició d'enguany del festival, una proposta que, tot i decaure de ritme en els últims deu minuts, es va mostrar com un prodigi d'actors capaços de tocar música, ballar i fer acrobàcies en una successió de gags contínuament aplaudits pel públic.


Font: Natàlia Borbonès (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario