Fernando Cuadrado dirigirà el Teatre de Cambrils

Fernando Cuadrado dirigirà el Cambrils Teatre Auditori quan l'equipament, que porta un endarreriment considerable en la seva execució, entri en funcionament a partir del 2012, segons el calendari amb què treballa l'Ajuntament. Tot i que encara falta temps perquè el teatre comenci a funcionar, Cuadrado ja fa setmanes que s'ha integrat en l'estructura de l'empresa municipal Ingesòl, que gestionarà el teatre, per redactar un pla de viabilitat econòmica del Cambrils Teatre Auditori (que també inclou un palau de congressos) i preparar amb els arquitectes la segona i tercera fases de les obres de construcció del centre, que s'adjudicaran a començaments del 2011. Així ho va explicar ahir l'alcalde, Robert Benaiges, que va presentar Cuadrado i els plans més immediats que té l'Ajuntament envers el teatre després que els regidors del PP critiquessin la contractació de l'expert en arts escèniques amb un sou de 40.000 euros anuals, quan les obres encara s'han d'enllestir i no se sap exactament quan obrirà el que ha de ser l'equipament cultural més representatiu de Cambrils: “Hem contractat Fernando Cuadrado pel seu currículum, la seva experiència professional i per l'oportunitat de tenir un cambrilenc com a màxim responsable del teatre auditori”, va concloure Benaiges.

Fernando Cuadrado va explicar a grans trets els projectes que té per al teatre, els quals comporten, en línies generals, programar espectacles de totes les disciplines de les arts escèniques i explotar el palau de congressos (d'on hauran de provenir els diners per sufragar l'activitat cultural). Cuadrado vol també trobar complicitats amb altres agents teatrals del territori, com el Centre d'Arts Escèniques de Reus, i, en definitiva, “dotar Cambrils d'un teatre gran i modern”.

Fernando Cuadrado, cambrilenc d'origen aragonès, té un ampli currículum com a regidor i productor escènic. Els seus últims treballs abans d'assumir la direcció del Cambrils Teatre Auditori han estat el disseny de producció tècnica de la Muestra Aragonesa de las Artes Escénicas y de la Música i la producció tècnica del festival Alkantara de Lisboa. Ha treballat també a l'Exposició Universal de Saragossa 2008 i ha estat regidor de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, entre moltes altres feines. És llicenciat en dret i té màsters, estudis de postgrau i cursos en gestió cultural, producció d'audiovisuals, ràdio i espectacles i gestió escènica. El seu perfil professional, va dir ahir ell mateix, és també l'indicat per treballar frec a frec amb els arquitectes a l'hora d'establir la segona i tercera fases de les obres del teatre, que s'executaran alhora, i de decidir l'equipament tecnicoescenogràfic que s'instal·larà a l'equipament. Pel que fa al finançament de les obres que queden per fer, Robert Benaiges va indicar que l'única manera de poder fer-hi front serà adjudicar-les a una constructora que s'avingui a cobrar quan l'obra ja estigui acabada, un sistema del tot habitual en algunes grans obres que realitzen empreses amb prou envergadura econòmica.


Font: Natàlia Boronés (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario