Bogeries a Peralada



Els amants del teatre musical que no hagin pogut anar a Madrid, al Teatro Español, a veure l'espectacle Follies tindran una altra oportunitat els dies 27 i 28 de juliol, a l'auditori dels jardins del castell de Peralada, en el marc del Festival Internacional de Música Castell de Peralada, tal i com van confirmar fonts de la producció, en l'única oportunitat en què, de moment, està previst que el muntatge, de grans dimensions i, pel que diuen els crítics, d'una qualitat altíssima, sortirà del Teatro Español després d'haver-s'hi exhibit del 10 de febrer al 8 d'abril, i d'haver estat prorrogat del 8 de juny al 21 de juliol.
El mes de febrer passat es va estrenar l'adaptació al castellà d'aquest muntatge, el primer que es fa a l'Estat, que a més és l'últim que ha dirigit Mario Gas –la direcció musical és de Pep Pladellorens–, com a responsable artístic del Teatro Español. Follies és un monstre pel que fa a xifres, ja que té un repartiment de 38 intèrprets, cantants i ballarins, a més d'una orquestra de gairebé una vintena de músics, de manera que l'esforç de treure'l del teatre madrileny ha de ser considerable.
El repartiment original, en què s'especula que hi podria haver alguna variació, el formen grans noms del món de l'espectacle com ara Vicky Peña, Carlos Hipólito, Muntsa Rius i Pep Molina, que són les dues parelles protagonistes, però també s'hi poden trobar figures com ara Massiel, Asunción Balaguer, Teresa Vallicrosa i Mònica López.
En l'acte de presentació de l'espectacle, Mario Gas, que ja havia dirigit anteriorment tres musicals de Sondheim –Golfus de RomaSweeney Todd i A little night music–, va dir que considera que “Sondheim és un geni, un autor emblemàtic que ha revolucionat el concepte de musical”, i va explicar de l'espectacle que aquest és “un homenatge al gènere”. Malgrat que la història que explica, en què els protagonistes són velles glòries de la revista musical, va sobre el pas del temps, Gas afirma que “Sondheim no és nostàlgic. La nostàlgia és ancorar-se en un punt del passat i no avançar. No és el cas.” Quant al repartiment, Gas va dir que “feia temps que no tenia una companyia tan espectacularment compacta, brillant i boníssima”.
Dijous, al Liceu de Barcelona, el Festival Internacional de Música Castell de Peralada, que dirigeix Oriol Aguilà, presentarà la programació de l'edició d'aquest estiu, la 26a.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario