8 hores de 'Tirant lo Blanc' per Sant Jordi al Romea



La Fundació Romea per a les Arts Escèniques i l'Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona han organitzat una lectura continuada de 8 hores de 'Tirant lo Blanc' el dia de Sant Jordi al Teatre Romea. 40 membres de la societat civil, metges, polítics, professors, esportistes, traductors, periodistes, estudiants i músics, pujaran a l'escenari del Romea per llegir durant 10 minuts cadascú el narrador de 'Tirant lo Blanc', acompanyats per actors professionals, que interpretaran la resta de papers de l'obra. 
Entre les persones de la societat civil hi ha el president Mas, les periodistes Gemma Nierga i Sílvia Cóppulo, el director del TNC, Sergi Belbel, l'expresident del Parlament Ernest Benach, l'escriptora Isabel-Clara Simó, els consellers Puig i Mascarell, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, el cantant Lluís Gavaldà, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals i el director de teatre Mario Gas, entre d'altres. El primer narrador serà Artur Mas, a les 12.00 hores. Pel que fa als actors, hi intervindran, entre d'altres, Josep Maria Pou, Montse Miralles, Jaume Pla, Jordi Brau, Jacob Torres, Roser Camí, Anna Ycobalzeta i Joan Negrié.
Per a aquesta representació del text de Joanot Martorell no hi haurà cap escenificació al Teatre Romea, sinó que hi haurà dos faristols per als narradors.  Els actors faran dues hores de lectura, amb 10 minuts de descans entre hora i hora. Aquests últims 10 minuts de cada hora serviran per renovar el públic. El preu de les entrades va entre els 5 i els 10 euros per cada hora.
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario