UN DISGUST DANÈS


TEXT i DIRECCIÓ: JUMON ERRA
INTÈRPRETS: ELENA FORTUNY i OTA VALLÈS
PRODUCCIÓ: FONAMENTUM
TEATRE TANTARANTANA

Impressiona, impressionada, així és com vaig sortir fa una setmana del Tantarantana. Una història que va creixen i que és molt més del que el programa de mà promet. Aparentment la història de dos amigues que es retroben i sopen. Entremig una maleta, que no sabrem què amaga fins al final. Un fill. Un pare amb una relació inexistent amb el fill. Fins que alguna cosa passa que ho capgira tot i llavors es comprèn tot el que l'autor amb una delicadesa impressionant ens ha estat explicant. Les peces comencen a encaixar de forma absolutament sorprenent.

Sí que és cert que en breus instants al text li manca polir petits detalls per fer-lo absolutament perfecte, però malgrat no aconseguir aquesta perfecció, funciona i el viatge per la història d'aquestes dues dones et manté expectant sense poder papellejar massa no et vagis a perdre el següent moviment. Direcció actoral acurada, amb un desconeguda (al menys per mi) Ota Vallès, un altre descobriment i una Elena Fortuny, a la que la direcció aconsegueix treure els nervis i els moviments sense parar d'altres interpretacions que ja cansaven.

Dues taules de restaurant, dos marcs, un ple de fotos, l'altre buit i poca més utilleria conformen l'escenari d'aquesta hipnòtica història, al que no li calen masses mobles per a ser explicada. Això si la il·luminació i el so del Carles Yagüe juguen un paper determinant i ajuden a fer entendre les emocions dels personatges.

I com acostuma a passar, Un disgust danès només va romandre en cartellera quinze dies, insuficients perquè un públic més ampli pogués gaudir d'un text que es mereix més oportunitats de créixer i poder delectar a més espectadors. I recorden, Jumon Erra, tornarem a sentir parlar d'ell. Espero. Quin delit!

1 comentario:

  1. Un disgust danès és reposa ara al Bar del TEatre Lliure de Gràcia!! MOlt bona oportunitat per vèure-la en la curta distància i en un espai emblemàtic!! Els dimecres i divendres de juliol a les 20:00h.
    Reserves: undisgustdanes@gmail.com

    TEATRE D'ESTIU AL BAR DEL LLIURE DE GRACIA!! NO US HO PERDEU!!!!

    ResponderEliminar