L'avantguarda de Dau al Set reviu al BarriBrossa

"BarriBrossa vol fer esclat on canta massa el silenci encara que, a vegades, s'emperruqui i es mudi de roba". Les paraules de Joan Brossa encara són vigents quan arriba la novena edició d'aquell festival que reclamava el poeta, organitzat per La Seca Espai Brossa i aquest any centrat en la segona avantguarda catalana vinculada a la publicació Dau al Set . L'art multidisciplinari del mateix Brossa, Antoni Tàpies, Joan Ponç, Modest Cuixart, Arnau Puig i Joan-Josep Tharrats reviurà amb diferents espectacles gratuïts entre el 16 i el 27 d'abril a diferents punts de Ciutat Vella.


En total seran vuit propostes que es podran veure repartides en quatre espais de Barcelona: el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), el Centre de Cultura Contemporània (CCCB), el Museu Picasso i el Convent de Sant Agustí. La finalitat del festival és "donar llum a certes coses oblidades i que vertebren una part important de la nostra història, convidant a la reflexió", segons va afirmar el director artístic de l'espai, Hermann Bonnín, en la presentació del festival a la seu de l'espai. Glòria Bordons, coordinadora de la novena edició del BarriBrossa, va destacar les tres propostes escèniques del cartell que oferirà el Macba: Instruments per veure vents , de Pasquale Bavaro; Una constel·lació , codirigida per Àlex Serrano i Ferran Dordal, i l' Herència elevada al Setè Dau , de Jordi Prat i Coll.
Així com els artistes de Dau al Set combinaven la cultura popular amb el surrealisme i el magicisme, els espectacles creats per una fornada de joves directors d'arrel brossiana també toquen moltes tecles. Instruments per veure vents (19 d'abril), que consisteix en un espectacle teixit "a partir de textos de Brossa i altres obres anteriors de l'autor, tot barrejat amb la música jazz", avançava en la presentació del Festival Bordons. Una constel·lació (el 24 d'abril), oferirà una aproximació audiovisual a la segona avantguarda catalana. I Prat i Coll farà una mirada a alguns "bolets artístics amb aroma de Dau al Set" a l'Herència elevada al Setè Dau , un espai en què s'analitzen els nous artistes avantguardistes sorgits des dels setanta, com Pere Jaume o Pau Riba (27 d'abril).
El certamen arrenca aquest dilluns amb la desfilada brossiana de la nova col·lecció del dissenyador Otman al Convent de Sant Agustí titulada La màscara i la moda . L'única activitat de pagament és un recorregut literari per Sant Gervasi -des de la plaça Molina fins a la Gran Via- on van fer vida els artistes. Una oportunitat per evocar els debats creatius i sinèrgics dels avantguardistes de Dau al Set.
Novetats editorials brossianes
El Macba acollirà la presentació del primer volum de la reedició del Teatre complet de Joan Brossa, editat per Arola, el dia 26. "Es tracta d'una novetat que apareixerà en petits volums i que suposarà poder tornar a representar el teatre de Brossa", ressaltava Glòria Bordons.
D'entre les activitats literàries, el Museu Picasso oferirà una taula rodona sota el títol Picasso i l'univers brossià (20 d'abril) i una representació de poesia escènica dirigida per Xavier Giménez Casas titulada Dau al 7 (21 d'abril). I el CCCB oferirà Alfabet desbaratat , la lectura d'un recull de proses escrites que en gran part es van publicar a Dau al Set (25 d'abril). El compositor Josep Maria Mestres Quadreny, president de la Fundació Brossa, va recordar l'impacte que li va suposar conèixer Brossa en una exposició l'any 1951, una trobada que iniciaria la seva amistat. El BarriBrossa ofereix impactes d'alt voltatge.
Font: Pau Dachs (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario