Col·lecta per als titelles

El Centre de Titelles de Lleida obrirà enguany una subscripció popular per tal d'obtenir recursos per a les seves activitats i per a l'organització de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida de 2013.
Aquesta mesura singular obeeix a la forta retallada en subvencions i ajuts públics que ha tingut l'entitat per segon any consecutiu i que s'ha traduït en una reducció del 50% en el pressupost, que per a la Fira d'enguany és de 164.000 euros. Malgrat aquesta situació, el 88% d'aquest cost prové de fons públics.
Joan Andreu Vallvé i Julieta Agustí, promotors de la Fira i responsables del Centre de Titelles de Lleida, van qualificar “d'emergència” el festival d'enguany, que se celebrarà els dies 4, 5 i 6 de maig.
Una altra iniciativa que ja es va començar a gestar en anys anteriors i que aquest any s'ha accentuat és la creació d'un club de mecenes. Agustí i Vallvé han rastrejat empreses i comerços per trobar patrocinadors i ja han sumat 16 adhesions.
Aquestes penúries econòmiques s'han traduït en un programa que ha reduït el nombre de companyies participants de 30 a 18. Les estrangeres són les més afectades, ja que han passat de deu a tres en un any. El nombre de representacions baixarà també de 85 a 75, però Agustí destacava la col·laboració de les companyies per actuar més dies i omplir més espais.
La Fira de Teatre de Titelles de Lleida mantindrà part de les seves actuacions al carrer, que són les que acaparen més públic, infantil sobretot, però tindrà igualment espectacles en catorze sales i teatres de la ciutat.
Un dels apartats importants de la Fira serà el comercial i ja tenen confirmada la participació de 150 programadors d'arreu que intervindran en un meeting point per facilitar les contractacions.
Els grups participants seran Los Galindos, Macarena Recuerda, Joan Baixas, Ponten Pie, Pep Bou, Sienta la Cabeza, Playground, Jordi Regot, Galio Teatre, Fadunito, Espejo Negro, Ymedioteatro, Teatro Silfo, Baychimo, Non Nova, La Pendue, Roberto White i el mateix Centre de Titelles de Lleida. De la programació destaca també la incorporació de la Seu Vella com a escenari d'un espectacle i on també es farà un taller. Es mantenen també les exposicions i activitats populars a la ciutat.
Font: Joan Tort (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario