Dansa urbana al Mercat

El Mercat de les Flors recupera la coreografia Macadam Macadam, de Blanca Li, que ja es va programar el Nadal del 2007. Va ser una temporada llarga familiar, adreçada al públic jove, que va tenir un gran èxit. La proposta es representa des d'avui i fins al 22 i del 26 fins al 29 d'abril. L'obra s'ha convertit en una referència del gènere i l'street culture.
L'obra es va estrenar el 1999 i continua en repertori. El hip-hop conviu amb el music-hall, la dansa contemporània, els patins, la bicicleta i les acrobàcies, presentant una coreografia intel·ligent i delicada.
Per a la recuperació de l'espectacle, el 2010, el Mercat va convocar un càsting en què es van presentar uns 50 artistes de l'Estat espanyol. Per això, aquesta producció la ballen deu joves intèrprets de Catalunya, Madrid, Navarra i Canàries. Aquesta mateixa producció es va poder veure també dins del Festival Grec i, posteriorment, al Festival de Peralada.
Blanca Li és una ballarina que es va formar a Nova York amb Marta Graham i que avui està establerta a París amb companyia pròpia amb la qual ha creat una desena d'espectacles. Ha dirigit el ballet de la Komische Oper de Berlín i el Centro Andaluz de Danza. El seu primer film,Le Dèfi, va ser número 1 a les llistes franceses durant uns mesos. Ara prepara un projecte amb Victoria Abril i Rossy de Palma.
Font: www.elpuntavui.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario