Un Fortuny que s'expandeixUna oferta escènica més potent a escala local, nacional i internacional. I amb un 20% menys de recursos econòmics. Aquest és el mandat que té encomanat Ferran Madico, el nou director general del Consorci del Teatre Fortuny de Reus, que gestiona també els festivals Trapezzi i COS, i el Centre d'Arts Escèniques de Reus. “Li hem demanat que doni més visibilitat al CAER en el territori i també a Catalunya, que fidelitzi els públics i que mantingui Reus com a capital catalana del circ”, ha sintetitzat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.
En el seu retorn a Reus, Madico pretén atraure nous públics per a les arts escèniques, mitjançant l'ampliació de l'oferta i reformulant la comunicació amb el públic, especialment el jove. “Cerquem la màxima sostenibilitat, obrint la programació a nous llenguatges.” Una oferta “pensada no des de la perifèria sinó comptant amb el potencial de la segona àrea metropolitana del país”. Així, el Fortuny potenciarà la programació musical internacional, suplint, de passada, la falta d'auditori a la ciutat. El CAER intensificarà la feina en xarxa amb la resta de produccions i teatres catalans i també “actuarà de porta d'entrada a Catalunya com a produccions estatals i del sud de l'Estat francès”. Algunes de les produccions s'exhibiran en minigires pels auditoris de les comarques tarragonines. Els espectacles de circ aniran més enllà del festival Trapezzi, i s'inclouran en les programacions durant tot l'any. Aquest festival també vol reforçar-se en el vessant professional mitjançant la col·laboració amb companyies internacionals. La programació del segon trimestre vol ser una mostra de la nova etapa.
Aquest cap de setmana, s'estrena Mequinensa, que després anirà al TNC. La cantant Ute Lemper és la cita internacional destacada. També serà la darrera ocasió per veure Veraneantes, inèdita a Catalunya i nominada a 15 premis Max. IT Dansa és l'aposta pels joves creadors; i Llibert Fortuny, Manel Camp Trio i Orquesta Camera Musicae, la del territori.
Font: Eva Pomares (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario