Torna la jornada de dansa integrada


“La dansa és una manifestació artística que no exclou, i ens permet expressar-nos a través del cos. Estem capacitats.” Aquest és el lema amb què es presenta la segona jornada Capacitats per la dansa, que tindrà lloc demà a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè i als carrers de Girona, després de l'èxit de la primera edició.
Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, aquest projecte constarà de dues propostes. En la que obrirà la jornada, titulada La dansa al carrer, es podrà gaudir per primer cop en el dia de la dansa integrada adaptada, una modalitat en què la dansa és utilitzada com a eina per integrar persones amb diferents discapacitats i persones sense discapacitats. Es farà a dos punts de la ciutat, a les 15.15 h a la rambla de la Llibertat i a les 18 h a la plaça Pompeu Fabra, i en totes dues hi actuaran diferents grups amateurs de diferents estils.
L'acte central de la jornada serà la proposta que es podrà veure a les vuit del vespre a La Mercè, que constarà de dos espectacles que representaran dues companyies catalanes de dansa integrada: P.I.B., de la companyia Liant la Troca, de Jordi Cortés, una celebració del cos i de la vida dirigida a tots els públics, iHutsik, buit per omplir, d'El Mur Dansa, de Carolina Alejos i Sílvia Elgarrista. El doble espectacle tindrà una durada d'1h 15 m aproximadament i les entrades, a un preu de 8 euros, es poden reservar a miradansa@gmail.com o comprar el mateix dia de la funció una hora abans a la taquilla de l'auditori.
Per concloure el segon Capacitats per la dansa, i com a acte paral·lel, es mostrarà una exposició fotogràfica amb les millors imatges de la jornada anterior que es podrà visitar durant la setmana del 23 al 28 d'abril al claustre de La Mercè. L'exposició neix amb la voluntat de mostrar la gran tasca de totes les persones que van organitzar la primera jornada, i també de les que hi van participar i col·laborar.
En definitiva, una jornada prou suggeridora que ofereix una manera de compartir i gaudir les múltiples facetes del cos i el moviment.
Font: J. Camps Linnell (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario