Els cines Renoir, una nova seu de pel·lícula per a La CalderaFont: Antoni Ribas Tur (ara.cat)
L'Ajuntament de Barcelona i La Caldera han reaccionat amb rapidesa davant la sentència que hauria deixat l'entitat sense seu a l'agost. La concessió que havia fet el consistori als cinemes Renoir de les Corts -tancat des del juny del 2012- va finalitzar al gener, i ahir es va anunciar que La Caldera s'hi instal·larà durant el primer trimestre de l'any que ve amb un nou nom que decidiran conjuntament amb els veïns del barri. Les sis sales en què està dividit el local actualment es convertiran en quatre: dues sales d'exhibició, una per a 200 espectadors i l'altra de petit format, per a prop de 100 espectadors, i dues sales polivalents. A més, s'aprofitarà el distribuïdor per fer activitats diverses per a tots els públics. La reforma dels cines Renoir té un pressupost de 468.433 euros, que aportarà l'Ajuntament i que se sumarà als 65.000 euros de subvenció anual a l'entitat. Fins ara, La Caldera disposava d'uns espais de 1.200 m a Gràcia i a la nova seu creixerà fins als 1.600.
"Hem de sumar i ser eficients per optimitzar el que ja tenim i donar-li valor", va dir Alexis Eupierre, director artístic i coordinador del centre. En els pròxims tres anys, l'equip de La Caldera conviurà amb altres companyies que faran residències a partir de convocatòries públiques que seran avaluades pel consell general que regirà el centre. El formaran nou representants de l'Ajuntament, de l'antic equip de La Caldera, de l'Associació de Companyies Professionals de Dansa i de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. El 2017 es farà un concurs per a la gestió del centre.
Un nou espai públic per a la dansa
En aquesta nova etapa, La Caldera serà "un espai públic per a la dansa" que ha de ser "obert i transparent" i que oferirà "oxigen a la dansa i a la vida del barri", va dir Cristina Riera, gerent i coordinadora del nou centre. L'equipament estarà regit per tres línies: el suport a la creació, l'acostament de les arts a la ciutadania, des del mateix barri fins a tota la ciutat, i l'establiment de xarxes amb altres centres locals, europeus i internacionals. El nou equipament s'integrarà a la xarxa de Fàbriques de Creació municipals. L'experiència de prop de 20 anys de La Caldera a la seu de Gràcia se sumarà a la tasca del Mercat de les Flors i la seva fàbrica de creació, el Graner de l'Illa Philips. "En altres sectors culturals de Barcelona hi ha molts agents que col·laboren. A la dansa en falten. El millor que pot passar és que n'hi hagi més i si són diferents, millor", va dir Francesc Casadesús, director del Mercat de les Flors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario