La Mostra es renova

La Mostra de Teatre de Barcelona s'ha inventat el cognom 2.0no perquè els seus espectacles es puguin veure a través d'internet ni perquè hi hagi, de manera paral·lela a la representació, una presència a la xarxa. Ho fa per demostrar que ha canviat el format.

Després de 15 edicions l'empresa organitzadora, Artípolis, ha triat 40 dels 70 títols que va rebre en una convocatòria oberta només durant un mes. Fins ara es donava molt més temps per presentar el material i, per això, la xifra s'acostava al centenar de propostes, de les quals només passaven una vintena. Un jurat especialitzat es feia càrrec de destacar els millors treballs.

Ara el model ha canviat. La Mostra, que habitualment se celebra a la tardor, disposa d'una llarga prèvia, ja que des d'aquesta setmana s'ha iniciat la primera roda de temporada. Les votacions del públic faran el tall fins a deixar les 20 millors propostes. La segona ronda serà per triar les millors 10. I fins que no quedin cinc finalistes, no actuarà el jurat.

D'aquesta manera, els espectacles més votats tindran fins a quatre representacions, mentre que en les edicions anteriors es quedaven en dues sessions. La retallada econòmica, però, implica que els grups, en comptes de cobrar per funció, rebran una compensació a partir del taquillatge.

D'entre les 40 propostes hi ha des de muntatges de dansa fins a peces amb molta comèdia i desimboltura. D'una història definida com a “narrativa distòpica” (Oh Itimad, Itimad! de Les Maniquís) a Nerón dels àcrates de La quadra màgica, o el premiat amb la beca Desperta (Des)hàbitat dels exalumnes de gest de l'Institut del Teatre.

Font: Jordi Bordes (www.avui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario