El Grec 2011 aposta per la dansa i convida a França


Grans noms de l'escena internacional, com Peter Brook, i de la nacional, com Calixto Bieito, seran presents en el Festival de Barcelona Grec 2011, que aquest any s'inaugura amb un espectacle de dansa, per primera vegada en els seus 35 anys d'història, a càrrec de Cesc Gelabert.

Més de 60 propostes de teatre, dansa, circ i música conformen la programació d'aquest festival d'estiu, que se celebrarà entre el 17 de juny i el 31 de juliol, i que serà l'últim que dirigeixi Ricardo Szwarcer, que durant els últims cinc anys ha apostat per la dansa, els espectacles familiars, el circ i la internacionalització del festival.

“Malgrat que la Generalitat ha reduït la seva aportació i l'Ajuntament també una mica, el festival ha aconseguit mantenir el mateix pressupost de l'any passat gràcies a aportacions d'altres institucions i empreses”, ha dit en roda de premsa el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona en funcions, Jordi Martí, que també abandonarà el càrrec pròximament per deixar pas al nou govern municipal.

El reconegut director anglès Peter Brook torna a Barcelona amb una interpretació lliure per a piano de la La flauta màgica, de Mozart. Entre els grans noms de l'escena internacional també cal destacar la presència de Romeo Castellucci, Joël Pommerat, Claudio Tolcachir, Patrice Chéreau, Bartabas i Tomaz Pandur. Calixto Bieito, que aquest any abandona la direcció del Teatre Romea, i Àlex Rigola, que s'acomiada del Teatre Lliure, presenten els seus nous espectacles al Grec.

“Sense festivals com aquest seria molt difícil produir certes obres”, ha dit Rigola, que dirigeix Tragèdia, un poema visual sobre El naixement de la tragèdia, de Friedrich Nietzsche. Bieito porta a Barcelona l'espectacle Voices, que es va estrenar a Salamanca, en què revisita La Passió segons Sant Mateu, de Bach, i li suma música d'Abba, PJ Harvey, Johnny Cash o Nick Cave.

Mario Gas, Oriol Broggi i Carmen Portaceli són alguns dels directors nacionals que participen en la programació del Grec, que aquest any compta amb França com a convidat i programa catorze propostes del país veí.

La dansa adquireix especial protagonisme en la present edició, tal com ho demostra l'espectacle inauguralLa muntanya al teu voltant, de la companyia Gelabert Azzopardi i l'artista plàstic Perejaume. L'aposta per la dansa es concreta amb la presència d'artistes catalans com Sol Picó, Mal Pelo i Àngels Margarit, que comparteixen cartell amb Sasha Waltz, Philippe Decouflé, Virgilio Sieni, Israel Galván, Ko Murobushi i Blanca Li.

En l'oferta musical destaca la presència del músic de jazz Keith Jarrett, la banda de pop catalana Manel, la soprano basca Ainoa Arteta, el flamenc de Las Migas i Niña Pastori i el so mediterrani de Noa.

La decisió d'eliminar del programa l'obra en què cantava Bertrand Cantat, per la polèmica que va sorgir després de ser condemnat per matar la seva dona, ha permès oferir més concerts musicals al teatre Grec, segons Szwarcer.


Font: www.avui.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario