Radical fins a la mort


El Radicals Lliure més breu de la historia s'allarga fins a només 17 dies i comença avui. Manté una àmplia cartellera amb set coproduccions, una instal·lació i quatre invitacions d'obres que ja circulen per l'aparador de les noves escenes. Àlex Rigola admetia ahir que podria ser l'últim any dels Radicals Lliure. I celebrava que cada director (Lluís Pasqual presentarà en breu la seva primera temporada com a director del Lliure) pugui treballar sense imposicions pretèrites. Rigola insinua que alguna cabuda donarà Pasqual als artistes de nova escena al Lliure del 2012. I, si no, està convençut que aquest sector, que sap treballar-se les oportunitats, aflorarà a Barcelona a mitjà termini. Enguany s'han eliminat els espectacles internacionals, conseqüència de la retallada imposada per les administracions. Es manté el Radicals Weekend, una trobada per a programadors especialitzats. Ahir, Rigola destacava la importància pels programadors de poder gaudir d'un cartell farcit de propostes en pocs dies.

Repeteix Albert Serra. Aquest cop planteja Més enllà dels Alps, un text fictici sobre la radicalitat de l'artista. Ell tornarà a escena. Diu que és el seu millor text per a escena i que s'ha reservat les millors rèpliques. Manté els actors estàtics a escena. David Espinosa insisteix en l'art d'actuar i s'introdueix en l'esoterisme. Nao Albert i Marcel Borràs fan el seu tercer Radicals: Hamle.t.3 parla sobre la possibilitat que alguns extraterrestres es comuniquin amb terrícoles. Àlex Serrano insisteix en la fi del món a MAD: Desaparegut el pol comunista, qui fa el contrapès al capitalisme americà? “N'hi havia un, i ara sembla que l'han mort [amb referència a Bin Laden]. 96º presenta Fingir, un treball que repassa la dècada artística entre Lídia González Zoilo i David Franch. Jordi Oriol fa un homenatge als que perden el cap per un cul a Home-natja. Presenta un nen que li deien caracul de nen i, de jove, es fa cool per superar el tràngol. Un misteriós cuiner convida a Extraordinario a sopar tot narrant una història amb passatges insòlits. Només 10 persones per sessió.

Ernesto Collado assegura en la conferència de La vida de Lázaro l'existència d'un català universal oblidat (inventor del paraigua plegable!). El fotògraf Pau Ribas convida a una performance en què el públic pot intervenir enel càsting d'El balcó de Genet. Per acabar Accidents Polipoètics celebra 20 anys i Rodrigo García tanca el cartell que ell va fer famós amb el llamàntol que no va poder cuinar per evitar una denúncia d'entitats proteccionistes d'animals (Muerte y reencarnación en un cowboy). Óscar G. Villegas ha fet l'habitació d'hotel ideal per a Angélica Liddell (que es va avançar al Radicals amb la seva actuació del febrer). La instal·lació serà al Lliure fins al 15 de maig.


Font: Jordi Bordes (www.avui.cat)


No hay comentarios:

Publicar un comentario