Broggi adapta amb actors debutants una novel·la de Mann

El treball artesanal és una senya d'identitat de la productora La Perla 29. I aquest signe de distinció ha adquirit una nova dimensió amb la presentació a la seva seu habitual, la Biblioteca de Catalunya, d'una adaptació teatral d'una novel·la de Thomas Mann, Tonio Kröger, amb el títol de Tonio, el poeta.I és un salt endavant perquè l'obra arriba com a resultat d'un taller teatral, un postgrau, amb 13 intèrprets entre 21 i 33 anys; la majoria catalans, però també hi ha una valenciana.

Tots van atendre la crida de la productora i van ser els elegits entre 70 aspirants. Al llarg de quatre mesos han desenvolupat un procés pedagògic amb professors com Julio Manrique, Clara Segura, Lluís Soler o Àngel Llàcer. Aquest pla d'estudis anava en paral·lel a la posada en escena de l'obra sota la direcció del mateix Oriol Broggi, cap visible de La Perla 29. «És un muntatge més de la temporada», diu el director, que el defineix com «un poema visual» a l'estil de La mort d'Ivan Ilitx.

Tonio Krüger és un text de joventut de Mann que Broggi tenia al calaix i que encaixava amb el taller. «Parla d'un jove que es sent artista i poeta, i a la vegada dubta de si és bo deixar-se portar per la vena artística. Té la sensació que la gent normal és més feliç», explica. Jeroni Rubió, col·laborador de Broggi en les adaptacions, incideix que el text lliga «amb la vida bohèmia d'un actor». O sigui, una bona lliçó per a aquest grup de debutants.

Font: Jose Carlos Sorribes (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario