La Funcional obté la beca més important del Projecte T


El jardí dels cirerers, una adaptació de l'obra de Txèkhov El cirerar, a càrrec de la companyia la Funcional de Figueres, sota la direcció de Josep Maria Cortada, ha estat l'obra premiada en el Projecte T de la Casa de Cultura de Girona, de promoció del teatre amateur, en l'edició del 2011. La Funcional va ser proposada pel jurat del concurs per rebre 1.500 euros de beca per invertir en formació o producció. El jurat també va proposar que s'atorguessin 1.000 euros –per a cadascun i també per destinar a formació o producció– al Grup Nàiade, de Girona, que va presentar l'espectacle musical Una veu, amb direcció de Cristina Bota, i a la jove Companyia de Comediants Kafkiana, que hi va presentar Apareguda, Nostra Senyora de les Caixeres, una peça escrita i dirigida pel dramaturg Ferran Joanmiquel.

En la tercera edició del Projecte T s'han triat nou espectacles de companyies gironines, seleccionades d'entre 17 propostes. A més dels tres espectacles esmentats, també es van triar Un fill, un llibre, un arbre (La Gespa Teatre, de Palamós. Dir. Carles Casanovas), Almenys no és Nadal (AT Benet Escriba, de Sant Feliu de Guíxols. Dir. Miquel Pelló), Trapezi (7'd'làtex Teatre, de Girona. Dir. Cristina Ayala), La crisi, quin quadre!(Bambolina Ambulant, d'Anglès. Dir. Elisabeth Cauchetiez), Això no és vida (ACGT Sant Hilari. Dir. Carme Martorell) i Bye, bye Cugui (Infinit Teatre, de Sant Esteve de Guialbes. Dir. Martí Peraferrer). El jurat estava format per Martí Peraferrer (director de Fitag), Pep Torner (director de la Casa de Cultura), Pere Puig (director artístic de La Planeta), Rosa Oliveras i Laura Iglesias (Agrupació Teatral de les Comarques Gironines), i els programadors municipals Íngrid Calpe (Banyoles), Quim Marcè (Bescanó) i Rosa Ribot (Palamós).

Tal com marquen les bases del Projecte T, la Casa de Cultura de Girona promourà la contractació de les companyies seleccionades pel jurat establint convenis de cofinançament amb els ajuntaments interessats. El període d'exhibició dels espectacles, anomenat Fase Circuit, haurà d'estar comprès de l'1 de setembre d'aquest any al 30 de juny del que ve, i la Casa de Cultura es farà càrrec de la meitat del catxet fins a un màxim de 600 euros, sempre que el consistori interessat contracti un mínim de 2 i un màxim de 4 dels espectacles.


Font: Dani Chicano (www.avui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario