Dagoll Dagom prepara un musical sobre el rock català


El rock català tindrà el seu musical. Dagoll Dagom prepara l'espectacle Cop de Rock, amb què farà un repàs de la banda sonora d'aquells anys prolífics per a la música rock feta en català. No es tracta d'una antologia, ha advertit el director de la companyia, Joan Lluís Bozzo, sinó d'una selecció de cançons que serveixen per construir una història. La d'un jove grup de rock a principis dels noranta que, en un segon acte, es troba a les acaballes del segle XX davant d'una “segona oportunitat”.

Bozzo ha admès que es tracta d'un tipus de musical que s'ha estilat en els darrers anys en el món anglosaxó i posteriorment a tot el món, conegut com a “juke box musical”, que parteix de composicions ja fetes i tot sovint molt conegudes per crear l'espectacle. Tot i això, el director de la companyia ha expressat la seva seguretat que “es veurà la mà de Dagoll Dagom” en l'estil de l'espectacle. Cop de Rock s'estrenarà l'11 de setembre al Teatre Victòria.


300 persones al càsting

Dagoll Dagom ha convocat el càstings al llarg de les dues properes setmanes per escollir els actors –joves d'entre 20 i 35 anys– que hauran d'interpretar els papers protagonistes de Cop de Rock. En tractar-se d'un musical, se sol·licita als actors un nivell alt tant de cant com de dansa.

Les proves van començar dimarts, amb el repte d'escollir entre aproximadament 300 candidats que s'han inscrit al càsting. Aquest dimecres al matí, un grup de 30 persones s'ha anat examinant davant d'un jurat format, entre d'altres, pels directors i productors musicals de l'espectacle, Toni i Xasqui Ten (de Ten Productions), el director i guionista, Joan Lluís Bozzo, i el director d'escenografia, Alfons Flores.

Primer de forma individual, cantant o ballant, i després en grup practicant coreografies, els aspirants han anat desfilant davant la mirada atenta dels responsables de l'espectacle. Com sempre, la confirmació, si hi ha hagut sort, es farà esperar almenys fins que culmini el càsting d'aquí a dues setmanes. La setmana vinent se celebra la segona fase de selecció, amb els candidats que hagin superat les proves d'avui.

Cop de rock és una coproducció de Dagoll Dagom, 3xtr3s, Ritme Dansa i Ten Produccions. L'espectacle repassa, en dues parts, moltes de les cançons del rock català, des dels seus orígens. Els Pets, Sopa de Cabra, Bars, Sau, Gossos... i un llarg etcètera de grups i cançons hi seran representades.


Font: www.avui.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario