'Els miserables' recalarà al setembre a Barcelona


Amb una renovada posada en escena i apuntalat per l'èxit que està obtenint a Madrid, Els miserables, musical de culte basat en la novel·la de Victor Hugo, desembarcarà per primera vegada a Barcelona el 30 de setembre al Barcelona Teatre Musical (BTM). El compositor Claude-Michel Schönberg, autor de la música i del llibret (juntament amb Alain Boublil), va assistir ahir al Liceu a la presentació de la versió en castellà del llegendari muntatge, instal·lat a la cartellera londinenca des de la seva estrena el 1985.

El 2010, coincidint amb el 25è aniversari, el productor de l'obra original, Cameron Mackintosh, va decidir renovar la representació

-que inclou nous decorats inspirats en dibuixos i pintures del mateix Victor Hugo- i aprofitar les noves tecnologies per fer-la "més impactant", segons va explicar ahir Julia Gómez Cora, directora general de Stage Entertainment, la principal productora de musicals, que portarà també a la tardor Chicago a Barcelona i El rey león a Madrid.

"Físicament és molt diferent de l'original, hi ha noves orquestracions, coreografies i escenografies, però se'n manté l'esperit, que és el mateix de la novel·la", va afirmar Schönberg, que confia que durant la seva estada a Barcelona, una ciutat "fascinant", Els miserables aconsegueixi "el miracle que l'espectador cregui que assisteix per primera i última vegada a un esdeveniment irrepetible", com ha passat a les tres ciutats que ja han vist el clàssic renovat: Londres, Nova York i Madrid.

Per Claude-Michel Schönberg, l'èxit aclaparador d'aquest multipremiat musical -vist per 56 milions de persones en 42 països- radica en "la combinació de múltiples elements". La base és la novel·la, admet, però "s'ha de saber adaptar-la, i després hi ha la música, unes lletres de cançons que no són ridícules i la feina d'uns directors escènics que saben apreciar el text".

Al capdavant d'un repartiment amb una trentena d'actors i cantants hi figura l'argentí Gerónimo Rauch, el protagonista de Jesucristo Superstar, que assumeix el paper de Jean Valjean, un home que fuig del seu passat i de la implacable llei de la França postrevolucionària que el va condemnar a 20 anys de presó per robar un tros de pa. Li segueix els passos l'inspector de policia Javert, que interpreta el barceloní Ignasi Vidal, que ha hagut d'adaptar la seva tessitura de tenor a la de baríton que exigeix la partitura.

També hi participen Lidia Fairen (Eponine), Enrique R. del Portal (Thenardier), Guido Agustín Balzaretti (Marius), Eva Diago (Madame Thenardier), Virginia Carmona (Fantine), Talia del Val (Cosette) i l'eurovisiu Daniel Diges (Enjolras).

Font: Imma Fernández (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario