Celebració de sang i fetge al Mercat de les Flors


800 espectadors a peu dret podran assistir a la més sanguinària de les tragèdies de Shakespeare que La Fura dels Baus serveix sense escatimar ni gota de sang i fetge. El Mercat de les Flors ha convidat a una de les primeres companyies que van passar per aquest teatre de Montjuïc després de la seva inauguració, ara fa 25 anys. I ja que es tractava de celebrar l'aniversari, van pensar que el banquet de la Degustación de Titus Andronicus s'hi adeia a la perfecció.

En aquest nou espectacle de la Fura, estrenat el maig de l'any passat, la companyia va agafar per primer cop una obra de text –ni més ni menys que Shakespeare– i van optar per recitar el text que fos necessari, cosa insòlita per una companyia que tendeix més a la performance que a la paraula. LaDegustación agafa tot el llenguatge 'furero' (audiovisuals, moviment escènic, música, tecnologia) i a sobre hi afegeix la gastronomia, per explorar els sentits de l'olfacte i el gust per primera vegada. El xef Andoni Luis Aduriz ha ideat l'apartat culinari de l'obra, on es reparteix menjar al 'poble' i s'acaba amb un banquet de carn on només hi tindran accés 28 perosnes (que entrin al sorteig que es proposa a la pàgina web www.furatitus.com La tragèdia de Titus Andrònic acaba amb la conversió de l'heroi lleial i honrat en un monstre que mata els fills de la seva enemiga, Tamora, i els hi dóna per menjar.

Per totes aquestes sensacions, Pep Gatell, que ha dirigit aquest espectacle, que ja fa un any que roda per Europa i ara marxarà a fer gira per Amèrica, assegura: "És l'espectacle on més gent se'ns ha marejat, perquè hi ha moments que tanquem i obrim la boca de l'estómac. Però amb un got d'aigua es recuperen", assegura. A més, el director anima a que vegi l'espectacle el públic que va anar a alguna de les seves representacions als anys 80 i 90 i va jurar no tornar-hi mai més: "Que no tinguin por, és un espectacle de text, no cal que vinguin amb botes de unyanya, no hauran de córrer i és improbable que els taquem". Ara cadascú que decideixi si és valent.

Font: Laura Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario