Nassos extravagants per a clowns


I ja en van 14. El Memorial Charlie Rivel, que biennalment organitza l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, manté la voluntat de presentar els clowns més interessants a nivell internacional, i alhora de fer d'aparador dels artistes de casa. Àlex Serrano i Jordi Juanet, Boni, els dos directors d'aquesta edició, han volgut donar espai a les pallasses (com ara Pepa Plana amb el seuPenèlope, un espectacle comicotràgic, sensible). El festival internacional troba nous al·licients, com ara recuperar la trajectòria dels Germans Poltrona amb Claret Papiol i Tortell Poltrona. Fa uns mesos, arran del cicle dels ramblers van tancar un parèntesi de trenta anys. Més madurs, segueixen sorprenent per la seva desinhibició (el número del faquir de Papiol obliga a fregar-se els ulls i a desencaixar la mandíbula de tant riure) i per la capacitat d'allargar les pauses.

El festival, considerat per la Unió Europea com un dels més importants del continent en el seu gènere, s'ha celebrat cada dos anys des de 1984. Va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i el seu objectiu principal és mostrar al públic els registres del llenguatge del pallasso. El festival és una plataforma per donar a conèixer pallassos de renom internacional en cadascuna de les diferents escoles d'aquest art: l'estil dels pallassos de l'Est, mestres del mim; el clown de to reflexiu; el que prefereix l'humor de l'absurd i la ironia mordaç. Tant els protagonistes del festival com els artistes que hi participen, any rere any, treballen per enaltir la figura del clown.

Aquesta edició, s'ha fet un esforç per apropar els artistes amb el veïnat. És per aquest motiu, que s'han ofert més representacions a l'aire lliure i actuacions de franc. També s'ha potenciat la interacció amb la incorporació del programa 2.0, que permet donar veu als espectadors més anònims.

Més informació: www.festivaldepallassos.com


Font: Jordis Bordes (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario