El món del teatre vol una llei

L'actor Xavier Serrat recordava ahir que ja al Grec del 1976 una part del sector teatral havia demanat que els partits polítics redactessin una llei de les arts escèniques de Catalunya que ajudés a regular la distribució de les ajudes de manera coherent. Ahir un grup d'actors va llegir el manifest dels professionals de les arts escèniques de Catalunya a l'Ateneu Barcelonès. Asseguren que es constituiran en associació i que, a hores d'ara, es poden comptar més de sis-centes persones que s'adhereixen a aquesta demanda.

L'exigència d'un millor repartiment de les feines en teatres públics i també als privats amb fortes subvencions públiques s'ha de concretar en una futura llei. Membres d'aquest col·lectiu han iniciat contactes amb els partits polítics per indagar la sensibilitat sobre el projecte.

El manifest denuncia una competència deslleial dels teatres públics i les fundacions privades, “constantment subvencionades”. Les xarxes actuals, segons aquest decàleg, han provocat un dirigisme cultural que ha anul·lat la iniciativa privada.

El col·lectiu, en què figuren el director Ricard Reguant o l'actor Toni Alcalde, lamenta que l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya no ho hagi impulsat però espera que s'hi acabin involucrant.

Font: J. Bordes (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario